MADBLOG & LIVSSTIL

Frisk og sprød kartoffelsalat

Indeholder affiliateslinks

Så er det snart pinse, og dermed de sidste fridage inden sommerferien kommer. Det har jo været helt fantastisk vejr i den sidste tid, og så melder de lige dårligt i pinsen. Det gode vejr skulle så komme tilbage igen, når vi starter på arbejdet igen efter pinse 😉

Det bliver sikkert ikke lige grillvejr i weekenden, men derfor kan man nu godt få lidt sommerlig mad alligevel. Jeg har lavet en kartoffelsalat i dag, som jeg tror vi også skal have i weekenden. Jens var helt solgt, fordi dressingen mindede ham om den han fik som barn. Fløde, sukker og citron. I kan nok høre, at den ikke er helt fedtfattig. Men en gang imellem er fløde nu altså godt. Er du mere til kartoffelsalat uden fløde, finder du en anden kartoffelsalat her på bloggen, eller en  god kartoffelsalat på nettet.

Radiserne er ikke fra egen have. Jeg har sået, og såede endda i de fineste og sirlige rækker. Men ak, et par morgener senere, så jeg til min skræk, at der ligesom var lavet en rede midt i mit bed. Et eller andet dyr, have lavet en halvkugle, og jorden var skubbet ud til siden. Jeg ved ikke hvilket dyr. Det var for stort til at være en fugt, og en kat ville vel have efterladt lidt 🙂 Jeg hører gerne hvis noget ved det. Men resultatet er altså, at mine radiser, og salat nu kommer lidt hulter til bulter op. Men pyt, hvorfor skal det også altid være i lige rækker?

Kartoffelsalat med spidskål
½ spidskål
1 bundt radiser
2 stilke forårsløg
1½ dl fløde
saft af ½ citron
1-2 spsk sukker
salt

Skær de kogte, kolde kartofler i mindre stykker. Skær spidskål i fine tynde strimler og forårsløg og radiser i tynde skiver.
Bland fløde med citron og sukker og pisk let, indtil sukkeret er helt opløst. Smag til med lidt salt og evt. mere sukker eller citron.
Bland nu fyldet med dressingen og drys gerne med lidt grønt på toppen. Jeg dryssede med fintsnittet kinesisk purløg.

Kartoffelsalaten kan serveres til al grillmad, men smager også fantastisk til frikadeller. Her mine Brændenældefrikadeller.

Mens frikadellerne simrede på panden, lavede jeg en jordbærtærte. Men den må I få opskriften på en anden dag. Jeg brugte danske jordbær fra Fyn, men det er stadig ikke rigtig sæson endnu.

I kan lige få et lille billede, så kommer resten en af de næste dage 🙂

 

 

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *