Lakuner eller små æggekager

Inde hos Lone Landmand fandt jeg disse små “kager”. Hun kalder dem Lakuner – om det er fordi der opstår et hulrum i dem når de bages, elller der er en helt anden forklaring, ved jeg som ikke. Men noget jeg ved, er at de smager godt!

Jeg kalder dem små æggekager, for ingredienserne er næsten de samme.

Vi fik dem som en lun ret til vores rugbrød, men jeg kan også finde på at servere dem til brunch.

Lakuner/Æggekager

50 g smør
2½ dl.mælk
2 æg
140 g mel
3 spsk. fintrevet ost – jeg brugte Vadehavsosten
1 tsk. sukker
1 tsk. groft salt
½ dl fintklippet purløg

12 stk silikone muffinsforme

Smørret smeltes og der kommes 1 tsk i hver muffinsform

Sættes ind i ovnen der sættes på 200 gr.

Alle ingredienserne samt resten af det smeltede smør, piskes godt sammen, så der ingen klumper er.
Når smørret syder i muffinsformene, tages de ud og fyldes halvt op med dejen. Sættes i ovnen i ca 20 min til de er smukt brune.

Spises straks.


Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*