MADBLOG & LIVSSTIL

Det er helt fantastisk sådan et vejr vi har haft i dag. Solen har skinnet hele dagen og det har været dejligt varmt. Jeg sad faktisk og svedte i solen, men det er synd at slå parasollen op nu.  Så alle måltider er i dag blevet indtaget på terrassen. Det er jo med at udnytte de sidste dejlige dage med sol og varme. I går havde vi gang i grille, og kunne slet ikke forestille os, at der kom endnu flere aftener hvor det er muligt. Men det fortsætter åbenbart et par dage endnu.

Der skal ikke ske noget særligt i denne weekend. Jens har været igang med oprydning i haven, og jeg jeg tog det indvendige. Og det er en dejlig fornemmelse når man er færdig.

boef-ris-salat
boef-edamamer-ris400 gr hakket oksekød
salt, peber
olie til at stege

200 gr løse ris
4 dl. vand
salt
2-3 forårsløg
1 rødbede

2 tomater
200 gr edamamebønner
chili
hvidløg
salt
1 spsk citronolie
2 tsk havtorneeddike

Kom ris og vand i en gryde og kog i ca. 10 min. Skær forårsløg i tynde skiver og kom i risene. Rødbeden skrælles og skæres i helt små tern og kommes også i risene. Smag til med salt og peber, og tryk risene ud i 2-3 firkantede forme.

Form bøfferne så de passer ned i formene, drys med salt og peber, og brun dem i olie på en pande. Læg dem ovenpå risene og kom det hele i ovnen i 15 min.

Lav imens edamamebønnerne. Skær tomater i små tern og vend dem i en gryde med citronolie. Svits dem. Kom de bælgede bønner ved og smag godt til med chili, hvidløg og salt mens der vendes rundt så det hele varmes godt op. Det må gerne være lidt stærkt.

Når ris og bøf er færdig, serveres de på en bund af salat med med bønnerne som topping.

hakkeboef-ris-avocado

Et glas rødvin til, gør det hele til en dejlig lørdag-aftens-hygge-middag.

Må I alle få en dejlig weekend!

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter