MADBLOG & LIVSSTIL

Økologien boomer i hele verden

Ikke kun i Danmark, men i hele verden efterspørger folk mere og mere økologi, viser en ny international rapport. Det giver et enestående potentiale for dansk øko-eksport, vurderer eksportchefen i Økologisk Landsforening. 19 danske økologiske virksomheder deltager netop i denne uge i et eksportfremstød på verdens største økologiske messe, BioFach, i Tyskland.

BIOF_2012_0049

På trods af afmatningen i den globale økonomi, fortsætter det økologiske salg med at vokse verden over. Det viser en ny rapport fra FiBL og IFOAM, som overvåger det økologiske marked.

Verdenssalget af økologi er cirka tredoblet på ti år. Forbrugerne verden over købte økologiske varer for knap 63 milliarder dollars i 2011, hvilket er en stigning på 6,6 procent i forhold til 2010.

- Den store internationale interesse for økologi er noget, som de økologiske virksomheder i Danmark forstår at udnytte.

Der er fuld fart på eksporten af dansk økologi, som voksede med 21 procent fra 2010 til 2011, siger eksportchef Klaus Bentzen fra Økologisk Landsforening, der er en forening af både økologiske landmænd, virksomheder og forbrugere.

- Danmark har et af verdens mest udviklede markeder for økologiske fødevarer. Derfor er virksomhederne godt klædt på til at tage udfordringerne på de internationale markeder. Danske, økologiske producenter formår at udvikle internationale produkter og tilpasse danske succesvarer, så de også bliver internationale, siger Klaus Bentzen.

BIOF_2012_0463  BIOF_2012_0440

Verdens højeste øko-markedsandel
Danmark er det land i verden, hvor den økologiske andel af markedet er allerstørst. 7,8 procent af det samlede fødevaresalg i Danmark er økologisk. Og samtidig har danskerne sammen med Schweiz det største økologiske forbrug i verden.

- For danskerne har Ø-mærket bidt sig fast som en garanti for rene fødevarer, dyrevelfærd og miljøvenlig produktion. Samtidig vil flere gerne vide, hvor fødevarerne kommer fra, hvad de indeholder, og hvordan de er produceret. Det er lettere at gennemskue, når der er tale om økologiske varer, siger markedschefen i Økologisk Landsforening, Henrik Hindborg.

Han påpeger, at salget af økologi i Danmark er vokset med 21 procent igennem finanskrisen.

De nye globale tal offentliggøres samtidig med, at 19 danske økologiske virksomheder deltager i et eksportfremstød på verdens største økologiske messe, BioFach, i Tyskland.

BIOF_2012_0334

Den danske fællesstand på BioFach gennemføres af producentsammenslutningen Organic Denmark Export med støtte fra EU og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeris landdistriktsprogram. Eventen gennemføres i samarbejde med Økologisk Landsforening.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *