• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Dessert » Chokoladekage med blodappelsin

Chokoladekage med blodappelsin

Udgivet: 17. mar. 2018. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Når jeg har sådan nogle flotte blodappelsiner liggende, er jeg nødt til at bruge dem, hvor de kan ses. Og så er det jo også påske- og forårsfarver, så bedre kan det  ikke blive. Jeg synes i hverfald at solen skinner meget herinde med de skiver. Også selv om der blæser en vild blæst udenfor.

Formiddagen gik med oprydning og rengøring. Hvem har dog fundet på at der skal gøres rent om lørdagen - eller er jo nok fordi vi har bedst tid den dag. Men nu er det overstået (ja, jeg er ikke vild med det), og straks kunne jeg komme i køkkenet.

I morgen skal jeg til FoodExpo i Herning., Flere af mine leverandører i Shoppen, har sendt invitation, og jeg glæder mig vildt. Det er både spændende som madblogger men også som ejer af webshop. Jeg håber at få nye idéer og nye kontakter, som I vil høre nærmere om. Og så har jeg også lovet at komme forbi og hilse på at par steder.

Nu er det så kagen jeg har bagt, som næsten er en pund-til-pund kage, af callebaut chokolade, smør, sukker og mel. Ganske nem og super lækker.

[ingredients title="Chokoladekage med Blodappelsin"]
Rund form 20 cm i diameter

  • 100 gr god chokolade
  • 100 gr smør
  • 100 gr sukker
  • 100 gr mel
  • ½  tsk bagepulver
  • 2 æg
  • ½ dl stærk kaffe
  • 1 (blod)appelsin i små tern
  • 100 gr chokolade til pynt
  • 10 gr smør til pynt
  • 1 (blod)appelsin til pynt
  • evt. lidt Citron tangperler

Smelt smør, kaffe og chokolade sammen. Tag gryden af varmen og rør sukkeret i. Når chokolademassen er godt afkølet, kommes æg i, et ad gangen, og røres ud i dejen. Si mel og bagepulver i og rør det sammen, inden du tilsidst vender appelsintern i.

Dejen fordeles i en rund form foret med bagepapir eller smurt godt, og bages ved 190 grader i ca. 40 min. Mærk med en træpind, der må ikke hænge dej ved.

Skær appelsinskiver helt tyndt, og læg dem ind i den slukkede men stadig varme ovn for at tørre lidt, alt imens kagen afkøler.

Til pynt smeltes de 10 gr smør i en gryde, tages af varmen og chokoladen røres ud heri indtil det er smeltet. Hæld ud over kagen og pynt med dine appelsinskiver. Som lidt ekstra kan du også drysse lidt citrontangperler over.

Så er der lækker wekend- eller påskekage, klar til servering. Kagen bliver kun bedre af at stå til næste dag, hvor chokoladen rigtig har sat sig.

[/ingredients]

 

Se flere opskrifter:

Svampet chokoladekage med chokolade

Den du ved nok kage med lækker kokostopping

Bedstefar med skæg kage med marengs og kokos

Mere inspiration

  • TUC kage
    TUC kage pyntet med flødeskum og bær
  • pandekager bagt i ovn
    Pandekager bagt i ovn: En nem opskrift
  • gammeldags pandekager
    Gammeldags pandekager - klumpefri pandekagedej
  • Små påske pavlova

Se mere indhold på bloggen

Rundtenom nogle af de SMUKKE madsteder

ARROZ CON LECHE

Rugbrødscroutoner

Krydrede knasefrikadeller

Fiskefrikadeller med remouladesovs

Zinfandel min foretrukne vin

Rømø Pølser og Kartoffelsalat

Laksesalat med Rygeost

Laksesalat med rygeost og æble

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.