Chokoladekage med blodappelsin

Chokoladekage med blodappelsin

Når jeg har sådan nogle flotte blodappelsiner liggende, er jeg nødt til at bruge dem, hvor de kan ses. Og så er det jo også påske- og forårsfarver, så bedre kan det  ikke blive. Jeg synes i hverfald at solen skinner meget herinde med de skiver. Også selv om der blæser en vild blæst udenfor.

Formiddagen gik med oprydning og rengøring. Hvem har dog fundet på at der skal gøres rent om lørdagen – eller er jo nok fordi vi har bedst tid den dag. Men nu er det overstået (ja, jeg er ikke vild med det), og straks kunne jeg komme i køkkenet.

I morgen skal jeg til FoodExpo i Herning., Flere af mine leverandører i Shoppen, har sendt invitation, og jeg glæder mig vildt. Det er både spændende som madblogger men også som ejer af webshop. Jeg håber at få nye idéer og nye kontakter, som I vil høre nærmere om. Og så har jeg også lovet at komme forbi og hilse på at par steder.

Nu er det så kagen jeg har bagt, som næsten er en pund-til-pund kage, af callebaut chokolade, smør, sukker og mel. Ganske nem og super lækker.

Chokoladekage med Blodappelsin


Rund form 20 cm i diameter

  • 100 gr god chokolade
  • 100 gr smør
  • 100 gr sukker
  • 100 gr mel
  • ½  tsk bagepulver
  • 2 æg
  • ½ dl stærk kaffe
  • 1 (blod)appelsin i små tern
  • 100 gr chokolade til pynt
  • 10 gr smør til pynt
  • 1 (blod)appelsin til pynt
  • evt. lidt Citron tangperler


Smelt smør, kaffe og chokolade sammen. Tag gryden af varmen og rør sukkeret i. Når chokolademassen er godt afkølet, kommes æg i, et ad gangen, og røres ud i dejen. Si mel og bagepulver i og rør det sammen, inden du tilsidst vender appelsintern i.

Dejen fordeles i en rund form foret med bagepapir eller smurt godt, og bages ved 190 grader i ca. 40 min. Mærk med en træpind, der må ikke hænge dej ved.

Skær appelsinskiver helt tyndt, og læg dem ind i den slukkede men stadig varme ovn for at tørre lidt, alt imens kagen afkøler.

Til pynt smeltes de 10 gr smør i en gryde, tages af varmen og chokoladen røres ud heri indtil det er smeltet. Hæld ud over kagen og pynt med dine appelsinskiver. Som lidt ekstra kan du også drysse lidt citrontangperler over.

Så er der lækker wekend- eller påskekage, klar til servering. Kagen bliver kun bedre af at stå til næste dag, hvor chokoladen rigtig har sat sig.

 

– og det var han ganske godt tilfreds med :-)

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*