MADBLOG & LIVSSTIL

Så er det forår. Erantis pibler frem i haven, og jeg har været ude og hente lidt af dem ind i stuen. Det er nu dejligt, og jeg kan næsten ikke få nok at at kigge på dem. Jeg sidder lige og kommer i tanke om, at der i mine svigerforældres have var et helt tæppe af disse skønne gule blomster.

erantis
jojoJeg har også siddet en del i stuen i dag, for jeg blev grebet af en bog, som jeg slet ikke troede jeg skulle kunne li’ at læse. Det er bogen “Det sidste brev fra din elsker” af  Jojo Moyes. En rigtig sød og hyggelig bog, som man fuldstændig bliver fanget og revet med,  ind i hovedpersonernes verden. Bogen kan varmt anbefales at læse.

I går lavede jeg dukkah, og i dag har jeg brugt det. Det blev til nogle skønne mørbradbøffer, som sagtens kan serveres for gæster. Få ingredienser og super nem. Og det kan jeg godt li’ 😉
Jeg serverede dem med en salat af fintsnittet spidskål, tomater, squash og gedeost – og en let syrlig dressing med citron og olie.

Morbrad_Dukkah_10
Morbrad_Dukkah_03Dukkah Mørbradbøffer
1 svinemørbrad, afpudset og skåret i bøffer
salt og peber
1 porre
ca 3 spsk dukkah
1 spsk honning
olie til stegning

Skyr med citronskal
2½ dl skyr
½ økologisk citron

Rør dukkah med honning og olie til en marinade. Krydr mørbradbøfferne med salt og peber og brun dem på en varm pande med lidt olie.
Rengør og skær porren i skiver og brun på panden.
Kom porrerne i et ildfast fad og læg mørbradbøfferne ovenpå. Fordel dukkahblandingen over bøfferne og sæt det hele i en 200 grader varm ovn i ½ time.

Jeg kom fine små halve kartofler med i ovnen, men en lækker rissalat/bulgursalat vil også være rigtig god til.

Skyren smages til med revet skal og citronsaft, og en anelse salt. Server bøfferne med en klat skyr på toppen og med en god salat til.

Katten nød også forårsgrene og de fine erantis.
foraar_katten

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter