• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Sundt & Let » Rodfrugte-Moussaka med kokos

Rodfrugte-Moussaka med kokos

Udgivet: 18. jan. 2014. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

En god og anderledes moussaka, som er meget hurtig at lave. I stedet for den fede ostesovs er her brugt kokosmælk. Det giver også en skøn smag sammen med rodfrugterne.

Til 2 personer skal du bruge:
6 jordskokker
8 skiver knoldselleri
5-6 store kartofler
1 stort løg
400 gr magert oksekød
1 stor dåse kokosmælk
salt, peber og ramsløg

Svits løg, der er skåret i mindre tern,  i en gryde med lidt olie, og tilsæt kødet når løgene er begyndt at blive klare. Svits til kødet har skiftet farve. Smag til med salt og peber.

Rengør og skær jordskokker og kartofler i skiver.
Læg i et ildfast fad, skiftevis kød og rodfrugter, så der dannes lag.
Drys ramsløg over toppen inden kokosmælken hældes over det hele.
Bag retten i ovnen ved 200 grader i ca. ½ time, eller til det er mørt.

Lægges kartoflerne øverst, giver det en sprød og fin overflade.
Server med en god salat og hjemmebagt madbrød til.

Mere inspiration

  • Sommersalat med kartofler
  • Snackpeber med fyld
  • Fiskefrikadeller med ost
  • Pasta med Blomkålssovs

Se mere indhold på bloggen

Forårstærte med kylling!

Peanutkonfekt

Fisk i fad med æblesovs

Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich - lækker måde at bruge rester på

Grøntsager i Sennepssauce

Krydrede Oksekødsfrikadeller

Hindbærmarmelade med rom

Grøn Aftensmad med Pasta & Æg

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.