MADBLOG & LIVSSTIL

Havregrynscrumble med Ribs

Ih altså, nu er påsken ved at være slut, og det er snart hverdag igen. Jeg synes ellers ikke, at jeg er færdig med at holde fri endnu, men på den anden side, er hverdagen også altid dejlig.

Når jeg sådan tænker, hvad jeg har lavet i påsken, er det vist ikke blevet til ret meget.
Der var dagene i sommerhus, hvor jeg fik læst, hygget og virkelig slapppet af. Dem nød jeg meget. Pga. vejret blev det ikke til den helt så lange gåtur, men istedet blev det til en super god pizza hos MidtPunkt på Lakolk.
Så er det her hjemme, hvor jeg bestemt også har nydt det. Jeg har eksperimenteret lidt i køkkenet, plantet lidt i haven, og været på besøg hos naboerne. Det er altid hyggeligt at sidde og sludre lidt. Et godt naboskab er guld værd, især når det er søde mennesker.
Så fik jeg også lige klaret lidt regnskab - det er altså det kedelige arbejde når man har en webshop. Men nødvendig.

Nu har jeg så bagt en kage, - det er vel den sidste dag i påsken, og så må man gerne synde lidt. Gemalen er sendt afsted efter creme fraiche, mens kaffemaskinen brygger en god kaffe. Udenfor er det lidt gråt, og ind imellem regner det. Så er det lige, at jeg lukker alt andet ude, de knubs det har givet og det store tab vi har lidt, - og tænker - hvor er livet da skønt!


Nå ikke mere snak, nu et det kagetid!

[ingredients title="Havregrynscrumble med Ribs"]

50 gr smør - blødt
100 gr mel
1 æg
½ tsk vanilje
1 tsk natron
3 dl surmælksprodukt
50 gr havregryn
200 gr ribs

100 gr mandler
3 spsk mælkebættesirup

Kom alle ingredienser, undtagen ribs i en skål, og pisk det godt sammen.
I en smurt tærteform lægges de rengjorte ribs - jeg brugte frosne - og dejen kommes ovenpå.

Hak mandlerne og bland med sirup inden det kommes ovenpå dejen.

Bages i en 200 grader varm ovn i ca. 40 min. Læg et stykke bagepapir over kagen, hvis den begynder at blive for mørk. Mærk om den er gennembagt ved at stikke i den.

Pynt med et drys flormelis inden servering og server gerne med creme fraiche til.

En sommerlig kage, der er hurtig lavet. Der kan bruges andre frugter og bær, dem du har i fryseren, eller dem der lige er i sæson.

[/ingredients]

Hvis du kunne dufte, hvor skønt der dufter af kage her, tror jeg du straks ville gå igang med at bikse den sammen. Men måske jeg alligevel kan friske lidt med billederne 🙂

Og nu jeg skriver billeder, slår det mig også lige, at jeg også har lavet andet i påske, som er knap så fedt. Jeg har søgt efter mine egne billeder på nettet.
Der er desværre en del caféer, restauranter, tidsskrifter og også private, der ikke helt kender reglerne omkring at bruge løs af billeder fra nettet. Man må IKKE bruge andres billeder. Heller ikke mine, med mindre man har fået lov af mig. Der er en masse paragraffer omkring det, som jeg ikke har styr på. Men det har Not Allowed, så derfor kører de det nu videre for mig, og sender en faktura ud til dem der er "kommet til" at bruge billederne. Jeg er ikke den eneste der har problemer med at mine billeder bliver brugt. Det er der rigtig mange bloggere der har. Og det var da også min blogger-veninde Malou, der gjorde mig opmærksom på en del af billederne.

Så husk, at du må aldrig bare låne et billede fra nettet, uden der utrykkeligt står at det er tilladt. Der findes sider med Free images, men læs alligevel betingelserne først. Det kan blive ret dyrt at overtræde copyrighten. (det gælder også på facebook).

Det var så lige en lille opstød, som desværre var nødvendig.

Hav en fortsat fantastisk dag - helst med masser af kage 

 

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *