Mandag og tom køleskab. Kender I det?
Man har været væk det meste af weekenden, og kommer hjem til et tomt køleskab. Ikke fordi nogen har spist det der var, men fordi man ikke har fået købt ind. Men det er en god idé at forsøge at klare sig igennem mandagen, for de fleste butikker får først nye og friske varer tirsdag. Men der lå da et par rødbeder og nogle enkelte rosenkål i grøntsagsskuffen, så en salat kunne det bliver til. Og det blev faktisk en ret god en alligevel.
2 rødbeder
5-6 rosenkål
1 lille løg
lidt nigellafrø
1 spsk olivenolie
1 tsk æbleeddike
1 tsk honning
lidt citronsaft
salt og peber
Skræl og riv rødbederne. Vask og snit rosenkål i tynde skiver. Skær løg i små tern.
Bland salaten, og bland olie, eddike, honning og citronsaft til en dressing og smag til med salt og peber. Kom salaten i en skål, hæld dressingen over og pynt med et drys nigellafrø.
Servér med noget lækkert brød til.
Skriv din kommentar her