MADBLOG & LIVSSTIL

Smukfest og smukt vejr

Lækre snacks hos Madværket

Sommeren har ikke vist sig fra den pæneste side i år. Der har været gode dage, men også mange køligere og våde dage. I uge 32 er der hvert år festival i Skanderborg. SMUK- fest, som vi efterhånden har været med til i 12 år, foregår i og omkring bøgeskoven i Skanderborg. Alt udendørs. Derfor var vi også meget spændte på vejret, MEN netop i denne uge, har vi haft det mest fantastiske vejr. Sol og varme, og kun regn tirsdag aften. Der kom vist også en byge den ene nat, men ikke noget af betydning. Så jeg har drukket flaskevis af vand, for at opretholde vædskebalancen med andet end de stærkere varer.

Der var mange smukke mennesker, der havde masser af (flydende) føde med 🙂

Det hele har dog ikke været sjov og ballade for mig. Jeg har været med som madblogger på festivallen, og har igen i år spist hos, kigget på og snakket med forskellige madboder.  Hvert år tænker jeg, at nu kan det simpelthen ikke blive bedre, og alligevel kommer der et par nye hvert år, som bare er endnu bedre. Eneste minus er, efter min mening, at prisniveauet er ved at være ret højt.

Backstagearmbånd - Tak tilRasmus Holmegård for lån af billedet.

En portion hvide ris med 3 kødboller og karrysovs koster ikke mindre end 70,-. Sådan! Og jo du kan da godt få 2 ekstra kødboller, hvis du lige betaler kr. 80,-. Det synes jeg er meget dyrt. Et måltid til 50,- fåes efterhånden kun ganske få steder, og istedet skyder de lidt dyrere madsteder op. Der er mange super gode spisesteder, endda med 3, 5 og 6 retters menuer. De er rigtig gode, og spændende at besøge, men ikke alle er lige i humør til at ofre så meget på maden.  Der skal være noget hurtigt og noget der kan spises mens man går videre til næste koncert. Og det skal være til ca. 50 kr. Jeg ved festivallen satser meget på, at der skal være tilbud i den prisklasse, men de er ved at være få.

Boller i Karry - ris, 3 kødboller og karrysovs - Betal kr. 70,-

Muligheden for selv at lave mad er der også, og der var også en del der gik turen ind til Skanderborg by for at proviantere. Chips, tomater, bananer osv. Men rugbrød og leverpostej så jeg ikke. Det var de lette (usunde) retter 🙂 Vi valgte at købe alle måltider inde på festivalpladsen, undtagen morgenmaden onsdag morgen. Der havde vi medbragt lidt spiseligt. Og man skal også huske på, at det faktisk er ret hyggeligt at spise hjemmebagte boller med græsstrå.

Jo jo, der var sandelig alt på morgenbordet i lejren.

Ingen festival uden en burger. Nu tænker den drevne smukfestdeltager straks Arizonaburger. For det er nok den mest populære burger i skoven. Men nej, det var hos Danish Crown, Bøf Saloon. Mens tyren brølede i baggrunden får man lynhurtigt en super god burger med pulled pork og taziki, hvis man altså bestiller en BMW. Der er flere muligheder, men den blev mit valg i år. Kødet er smørmørt og krydret tilpas. Eneste minus var lige ( og det var et lille minus), at kødet ikke var delt så meget, så man fik næste alt kødet i et par mundfulde. Så sidder man med resten af brødet bagefter. Men pyt, det hele skulle jo i maven og brødet smagte også virkelig godt.

Hold op, hvor tyren brølede i den bod 🙂

Næste stop var Rytmeben. Prisen var i top, men det er kvaliteten bestemt også. Benene syder i den store grill og indimellem var det svært for dem at følge med til efterspørgslen. Men hvem venter ikke gerne 10 min på møre og saftige herre- eller dameben med lækre krydrede kartofler og hjemmelavet mayonnaise. Jeg er vild med de ben 🙂

Ser de ikke bare gode ud? Jeg sidder næsten og savler og billedet.

Området ved starten af Dødemandsbakken er forøvrigt blevet en dejligt madsted. Masser af borde og bænke hvor man kan sidde og spise i skyggen, en bar i midten til tørsten og solide retter i de omkring liggende boder som f.eks. Rytmeben, Mor Karens Flæskestegs, Frikadellesandwich, Boller eller Kylling i Karry og Farmors Tarteletter.

Fortsætter man ned af Dødemandsbakken, kommer man til Nammenam Allé (hvor træerne vender på hovedet) med et stort udbud af forskellige madboder. De fleste er de gode kendte, som man kender fra tidligere år, men et par nye har også sneget sig ind.

Italian rejser rundt og  er en del af flere forskellige boder fra forskellige lande.

Jeg mindes ihvertfald ikke at have set Italian før, men de serverer en super god Bolognese med hele stykker mørt oksekød i. Lækkert krydret og god pasta til. Og som det ofte sker for mig, var retten så god, at jeg slugte den uden af få taget et billede. Min medspiser fik Gnozzi, og også de var super gode. Portionen var tilpas, faktisk ret god, og prisen var ikke mere end 65,-. Det er en meget rimelig pris for så god mad, hvor det meste endda er hjemmelavet og økologisk hvor det er muligt.
På Nammenam Allé kan du få sprød Cæsarsalat, super mørt oksekød i mindre stykker med bearnaise, Fish & Chips der smager fantastisk, Brændende Kærlighed, Biksemad og meget meget mere. Siddepladser er der også, så endnu et rigtig godt madområde.

Tykke stykker fisk med god dej omkring. Fritterne var også tykke og sprøde. Og så var det med tatarsauce til. Mums!

Torsdag var jeg med på en "rundtenommaden-tur", som festivallen havde inviteret pressen og Mad & Medier medlemmer med på. Den vil I høre om i næste indlæg. For det var en super god tur.

Får I ikke lyst til at være med på SMUK festivallen næste år?

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *