• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Frokost & Forret » Forretter » Rødbedesalat

Rødbedesalat

Udgivet: 6. feb. 2018. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

I formiddags trængte jeg til lidt luft til hjernen, så jeg gik en tur i haven. Åh de små erantis er kommet så fint frem nu, og jeg jeg tænkte at NU kommer foråret. Og så inden jeg nåede at komme ind, sneede det. Så blev jeg lige mindet om, at vi stadig er i februar måned.
Men inden længe, eller måske lidt længe, skal der såes i køkkenhaven igen,og så er der lige pludselig nye rødbeder. I dag var der dog ikke nye rødbeder, men dem fra sidste år, der kom i salaten. Og det gør slet ikke noget, for den smager mega godt. Så kan jeg glæde mig til jeg kan spise salaten med helt nyopgravede rødbeder.

[ingredients title="Rødbedesalat de luxe"]
2 portioner

  • 1 - 2 rødbeder - alt efter størrelse
  • 2 æg
  • 50 gr brie eller fetaost
  • ruccola og persille
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk flydende honning eller Hybensirup
  • 1 spsk Blåbær-Gran Balsamico
  • Balsamico- eller Soja Tangperler fra Tanghuset

Vask og kog rødbederne ca. 10 min. Kom dem i koldt vand og når de er lidt afkølet, skrælles de ryndt. Skær rødbederne i papirstynde skiver og læg dem på et fad i ét lag.

Kog æg til hårdkogte æg, afkøl og skær dem i tern.

Skær osten i helt små tern.

Gør ruccola og persille klar og bland ingredienserne til dressingen (olie, honning og balsamico). Dryp dressing over, uden at det sejler. Der skal bare sådan lige lægge lidt på rødbederne.

Fordel lidt ruccola ovenpå rødbedeskiverne, herefter æg og ostetern. Pynt til sidst med hakket persille og balsamico - eller soja tangperler.

Servér salaten som tilbehør eller som en selvstændig frokostret. Begge dele smager super godt.

[/ingredients]

Mere inspiration

  • Søde porrer til forret
  • Spyd med pasta-pizza
  • Bagte agurker
  • Søde kartofler med Bønnesalsa

Se mere indhold på bloggen

Tirsdag og hverdag igen

Pandekager med fyld

Hurtig mad i ovnen

Den Gule Eventyrkage

Sommer og grill...og snart ferie.

Flute med brie, jordbær og balsamico

Kompot af tørret frugt.

Lokale produkter fra Vibegaard

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.