I formiddags trængte jeg til lidt luft til hjernen, så jeg gik en tur i haven. Åh de små erantis er kommet så fint frem nu, og jeg jeg tænkte at NU kommer foråret. Og så inden jeg nåede at komme ind, sneede det. Så blev jeg lige mindet om, at vi stadig er i februar måned.
Men inden længe, eller måske lidt længe, skal der såes i køkkenhaven igen,og så er der lige pludselig nye rødbeder. I dag var der dog ikke nye rødbeder, men dem fra sidste år, der kom i salaten. Og det gør slet ikke noget, for den smager mega godt. Så kan jeg glæde mig til jeg kan spise salaten med helt nyopgravede rødbeder.
[ingredients title="Rødbedesalat de luxe"]
2 portioner
- 1 - 2 rødbeder - alt efter størrelse
- 2 æg
- 50 gr brie eller fetaost
- ruccola og persille
- 1 spsk olie
- 1 spsk flydende honning eller Hybensirup
- 1 spsk Blåbær-Gran Balsamico
- Balsamico- eller Soja Tangperler fra Tanghuset
Vask og kog rødbederne ca. 10 min. Kom dem i koldt vand og når de er lidt afkølet, skrælles de ryndt. Skær rødbederne i papirstynde skiver og læg dem på et fad i ét lag.
Kog æg til hårdkogte æg, afkøl og skær dem i tern.
Skær osten i helt små tern.
Gør ruccola og persille klar og bland ingredienserne til dressingen (olie, honning og balsamico). Dryp dressing over, uden at det sejler. Der skal bare sådan lige lægge lidt på rødbederne.
Fordel lidt ruccola ovenpå rødbedeskiverne, herefter æg og ostetern. Pynt til sidst med hakket persille og balsamico - eller soja tangperler.
Servér salaten som tilbehør eller som en selvstændig frokostret. Begge dele smager super godt.
[/ingredients]
Skriv din kommentar her