MADBLOG & LIVSSTIL

I min kasse fra Årstiderne.com, som jeg fik i onsdags, var der små rødbeder med. De var lige til at bage. Og så fik jeg en pludselig indskydelse, at jeg ville lave en variation af Pommes Anna, med de sidste 5 kartofler jeg havde.

Pommes Anna

5 kartofler
5 meget tynde skiver selleri
1 porre
smør

Start med at smelte smørret. Der skal bruges rigeligt.  Smørret skal være blanket, så det hvide af det smeltede smør, tages fra. Det er ikke strengt nødvendigt, men det giver den bedste smag, til retten.

Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver på et mandolinjern. De tynde skiver selleri skæres i tynde bjælker. Porren skæres i tynde skiver.

En form beklædes med bagepapir i bunden og smøres med smeltet smør. Et lag af kartoffelskiver kommes i bunden, smøres med smør og der kommes et tyndt lag af porre og selleri over. Der drysses ‘lidt salt  og peber. Nyt lagt kartofler, smør  osv. indtil der ikke er mere tilbage.

Dæk formen med sølvpapir og bag så kartoflerne i 1 time ved 200 grader. Bruges en springform, er det en god idé at sætte den i en bradepande, da noget af smørret løber ud mens den bager.

Sæt noget tungt over kartoflerne og lad dem stå til næste dag.

Næste dag tages “kagen” ud af formen, skæres i tern og sættes i ovnen ved 200 gr i ca 20 min så den får lidt farve og bliver varm.

Jeg havde så ikke fået det planlagt godt nok, så den stod kun et par timer, og kunne ikke skæres ud i tern. Istedet skar jeg det ud så godt jeg kunne og stegte skiverne lidt  på panden. Pressede hver skive ned i en rund form. Det var nu også ret godt.

Bagte Rødbeder

4 små rødbeder skrubbes og vaskes rigtig godt.
Sættes i et fad og bages ved 180 gr. i ca 1 time.

Serveres med en peberrodscreme.

 

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter