MADBLOG & LIVSSTIL

Jeg var i Flensborg i weekenden, og på et marked havde de de skønneste friske grøntsager. Der var bla. disse lækre hvide asparges, som jeg måtte have nogle med hjem af. En enkelt blev dog også spist undervejs, for de skulle lige smages.

Nogle af dem brugte jeg rå i tyndeskiver i en salat, andre blev spist som snacks. Der kom også et par på grillen, penslet med ganske lidt olie og et drys salt, og så lige over ilden  til de får lidt kulør.

Men vi fik også denne lækre salat, med både rejer, røget pølse, ost, purløg og sauce.

hvide-asparges

Asparges skrælles og bunden skæres af. Kommes i kogende vand, tilsat lidt salt  og koges ca. 3-5 min, alt efter tykkelse. De skal stadig være faste. Lad dem dryppe lidt af.
På et fad lagde jeg lidt salatblade, og ovenpå asparges. Så skulle jeg have lidt topping.
Jeg har været så heldig, at få nogle tynde og lange pølser fra Polen, sammen med et stykke røget ost. Det brugte jeg lidt af, som jeg skar i helt små tern – andet ost og bacon kan bruges istedet for.
Jeg holder meget af røget sammen med rejer, så der skulle også rejer på. Så var der et hårdkogt æg som blev skrevet i mindre stykker og et løg i små tern.
Alt blev blandet sammen og lagt fint hen over asparges. Sådan cirka som en bræmme hen over midten.

hvideasparges-polsk-polse

topping-aspargesSå var der saucen.

2 bægre pasteuriserede æggeblommer blendes  sammen med lidt citrontimian, basilikum og salt og peber. 200 gr. smør smeltes, og kommes langsomt – i en tynd tynd stråle – i æggeblandingen, mens blenderen kører på lav hastighed. Ganske langsomt bliver det til en lækker sauce, som smages til og hældes over salaten.

Det blev en rigtig lækker forårsret, som jeg serverede sammen med lidt lækkert fuldkornsflutes og en Flensburger Pils, som jeg også havde bragt med hjem fra Flensborg.

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter