• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Brød » Grove madbrød med perlespelt

Grove madbrød med perlespelt

Udgivet: 30. okt. 2011. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 8. feb. 2023.

1½ dl perlespeltkerner
30 gram gær
2 dl lunkent vand
2 dl mørk bitter øl (kan godt erstattes med vand )
2 tsk salt
2 dl revet gulerod
2 spsk flydende honning
100 gram groft øko rugmel
400 gram (cirka) økologisk hvedemel

Kog perlespeltkernerne i ca. 17 min, og lad dem afkøle.
Opløs gæren i vandet, og tilsæt øl, salt, gulerod og rugmel.
Rør hvedemelet i lidt af gangen til en fugtig dej.
Ælt den godt, den må gerne være lidt klistret.

Lad den hæve ca. 2 timer tildækket.

Slå dejen ned, ælt den lidt igen, og form de brød du ønsker.
Jeg skar dem ud i tilfældige "brud".
Rids dem og lad dem efterhæve ca. 45 min.
Pensl med vand og drys med rugmel, og så skal de blot bages på nederste rille i ovnen ved 220 grader i ca. 20 minutter. Køl dem af på en rist, og hvis du vil fryse dem, så gør det mens de er lune - så smager de bedst, når du tør dem op igen.

Mere inspiration

  • billede med surdejsstykker
    Surdejsstykker - lækre boller med surdej
  • billede med pølsehorn
    Pølsehorn - lækre og nemme at bage
  • Fuldkornsstykker
  • Forårssnegle med lækkert fyld

Se mere indhold på bloggen

Banankage til Mor

Mørbrad i fad på kun 30 min.

Hjemmelavet Leverpostej

Forårs hakke-bøf.

Squashpasta med persillepesto

Duften af friskbagt franskbrød

Lakridser med chokolade

Mandelpaneret Torsk med Spinat

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.