MADBLOG & LIVSSTIL

Heldig Kartoffelmad

Noget af det bedste ved denne årstid, er de nye kartofler. De danske vel og mærket. Jeg spiser dem gerne bare sådan med salt på, uden andet til. Men i madpakken er det nu også dejligt med en rigtig god kartoffelmad. Så skal der salat under, og løg på. Havde jeg været helt overskudsagtig, ville jeg have lavet hjemmelavet ristede løg, men det bliver ikke i dag. En anden dag måske.

I dag kom jeg et par skiver avocado på, rå løg og selvfølgelig mayonnaise. Og så en god skefuld af de skønne balsamico tangperler og lidt purløg i form af purløgsblomster.

Sidste år ville min køkkenhave ikke give helt så meget som jeg gerne ville have. Men i år skal jeg da lige love for at det gror. Som I sikkert husker, plantede jeg vintervikke og olieræddike i mine højbede, for at tilføre næring. Og jeg er helt sikker på, at det er derfor alt gror så fint. Vi har virkelig meget salat, blomkålene kan jeg se vokse for hver dag, og min rabarber har givet rigtig meget i år. Det er dejligt at kunne gå en tur i haven og finde lige det man skal eller har lyst til at bruge til aftensmaden. Om inden så længe, begynder drivhuset sikkert også at give en masse tomater, agurker, auberginer og melonagurker. Sikke en dejlig tid.

Jeg husker tydeligt min mor stå og pille kartoflerne. Og kan også huske hvor jeg var meget lidt vild med det. Det gjorde ondt med de varme kartofler. Senere fik de en køkkenmaskine der kunne befri kartoflerne skrubbe kartoflerne rene inde de blev kogt. Men i dag spiser vi altid kartoflerne med det hele. De bliver godt vasket og så er det i gryden. Og jeg tror der efterhånden er mange der spiser kartofler med skræl på. Det er så tyndt og fint på de nye kartofler så hvorfor ikke spise det med også.Og så er det jo ret sjovt at servere nye kartofler med "jord" på. "Jorden" i form af maltjord.

Skal der også kartofler på din madpakke i morgen?

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *