MADBLOG & LIVSSTIL

 

Det var en stormende og regnfuld aften….
Og det var det så slet ikke. Det var en skøn lørdag aften, hvor nogle venner samledes for at smage et par flasker rom, dufte til dem, vende dem i munden og dele oplevelser af smag, duft og indtryk. Det blev sandelig taget meget alvorligt, og der blev kun nippet. 2 af flaskerne var sponsoreret af Skotlander Rom, med Anders Skotlander,  som manden bag den danske romproduktion. Selve destillationen foregår på Nordisk Brænderi i samarbejde med Anders Bilgram.
Anders Scotlander har tidligere været filmproducer, speaker på tv-programmer samt studievært på DR P3, men kigger nu altså dybt i rommen. Heldigvis nøjes han ikke med at kigge, og det viser de 2 flaskers indhold tydeligt.

Men nu til selve smagningen af de 2 flasker Rom.

Den første er White Rum fra Skotlander.
Skotlander White, der er en hel klar rom, er destilleret i Nordjylland på sydamerikansk sukkerrørsmelasse og vand fra egen boring i Nordjylland. Rommen har et indhold på  40 % alkohol.
Duft: Rommen har en let og frisk duft med en anelse lakrids, der blander sig med duften af blomster, bær og skov.

Smag: Skotlander white rom fylder munden med en blød og blid smag. Rund smag med blomsternoter som kirsebær, smørblomst hvorefter en let alkohol tager over. I første omgang var alkohollen lidt for tydelig, men efter endnu en smagning, hvor rommen ligesom fik lov til at udvikle sig i munden først, gav det en bedre balance med en mere behagelig eftersmag.

Bedømmelse: Der var lidt delte meninger om rommen var bedre som ingrediens i drinks. Man savnede den mere karakteristiske smag af rom, og nogle mente spiritussen var for dominerende i eftersmagen. Den mangler lidt mere sødme. Jeg foretrækker måske nok denne her rom frem for Cask rommen. White Rum er mere blid med en blød eftersmag.

Så der blev derfor serveret en drink med Skotlander White rom, mælkebøttesirup og limejuice, hvilket gav en fantastisk lækker og frisk drink.En perfekt drink til de varme aftener på terrassen. En Mojito med rabarbersirup og Skotlander Rum er altså heller ikke så dårlig. Men jeg synes dog også, at en forholdsvis dyr rom, er for god til at komme i drinks.
Så alt i alt er bedømmelsen, at enten kan man lide den rene rå smag af rommen med en tydelig eftersmag af alkohol, eller også foretrækker man den i drinks, hvor den virkelig giver en god oplevelse.

Skotlander White vandt guldmedalje ved Miami Rum Fest i 2015. I 2016 vandt den med titlen som BEST IN CLASS, som er mere prestigefyldt end en guldmedalje. Det er da flot!

Næste rom der skulle smages, var også fra Skotlander, nemlig den mørkere Cash Rum. Denne mørkere rom er lavet på den prisvindende lyse rom, hvori der har trukket specielt udvalgte lakridsrødder. Lakridsrødderne giver rommen en let smag af lakrids og en let røget smag. Efter lagringen sødes rommen med en smule melasse, for at afrunde smagen.
Cash Rum har en flot brun farve, både i flasken og i glasset.

Udseende: En virkelig smuk gylden farve. Ikke for mørk og ikke for lys.

Duft: Sød duft af lakrids, let røg og melasse. En behagelig duft.

Smag: Lakrids, træ, karamel, røg og lang eftersmag af lakrids. Også her fyldes munden med en blid smag, hvor man fornemmer, at den er stærk. Karamelsmagen kommer ligesom ikke rigtig igennem, som også gør at den ikke er for sød. Lidt skarp når man drikker den, men på en behagelige måde. Jeg er kommet til at holde mere og mere af den også.

Der var ingen der var helt solgt til den rom, og alligevel var den ok. Jeg nænner ikke at komme den i en drink, så nyder den ren, der er den nu bedst. En god begynderrom, og så er den dansk.

De fine flasker Skotlander Rom kan bla. købes på deres hjemmeside, hvor man også kan læse meget mere om Skotlander.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter