MADBLOG & LIVSSTIL

En lille tur med færgen

I lørdags tog jeg en lille tur over til øen Sild som vi faktisk kan se over til. Sild er den største af de Nordfrisiske Øer og  er ligger mellem Amrum i syd og den danske vadehavsø Rømø i nord. Øen er er meget turistpræget, har mere end 20.000 indbyggere, hvoraf knap 10.000 bor i hovedbyen Vesterland. Vi tog dog blot med færgen over fra Havneby på Rømø og til List på Sild (eller Sylt).

Da jeg for mange år siden var ung, var der Måneskinsture med Sildfærgen, som den hed. Det tog én time hver vej, og på disse ture sejlede man frem og tilbage 2 gange. Så var der buffet og fest med musik ombord. Det var ret så populære ture husker jeg. Og så kunne vi jo også lige handle lidt i shoppen om bord.
Senere er rederiet blevet solgt og ejes nu af et tysk firma. Færgen er også hurtigere så overfarten kan klares på 40 min. Knap nok tid til at drikke en kop kaffe, selvom serveringen er lyn hurtig både med at servere og også med at rydde af bordene igen. Det er dog ikke nogen gastronomisk oplevelse som det var en gang. Så vi valgte at vente med at spise til vi var i List.

Men en tur langs stranden må du ikke snyde dig selv for. Det er et dejligt område og en rigtig fin strandpromenade. Det blæste en del i lørdags og koldt var det også, men det var en frisk tur.
I byen List ser man tydeligt at det er meget turistprægede. Du kan overnatte og spise rigtig mange steder. Dog var flere steder lukkede her i januar, men jeg kan nemt forestille mig hvor megen aktivitet der er om sommeren.

Det lille butikstorv ved havnen er ret hyggeligt. Måske ikke lige når du fryser, men når solen skinner og det er sommer. Det mest besøgte sted er vist fiskerestauranten Alte Bootshalle. Der var rigtig mange mennesker der, og hyggeligt er der bestemt også. Og så kan man få alt, og jeg mener ALT indenfor fiskeretter. Så er du vild med fisk, er det bestemt her du skal spise.

Min medspiser er knap så vild med fisk, så vi styrede over torvet og fandt et bord hos La Fayette. Det er en mindre mega hyggelig café/restaurant, som selvfølgelig også har udendørsservering om sommeren.  Desserten ville vi vente med til færgeturen tilbage. Men vi skulle nok have valgt en af deres lækre isdesserter, for pandekager og vafler på færgen er absolut ikke noget særligt.

Det var en rigtig god tur til øen, som desværre fik et mega ØV, da jeg tabte min mobil på asfalten mens vi ventede på at komme ombord på færgen. Det kunne den selvfølgelig ikke klare, så nu er den sendt ind til reparation. Jeg håber de kan få den lavet igen, for skærmen var helt sort. Og uden min mobil med det fantastisk gode kamera, får jeg ikke taget de gode billeder. Så skal jeg jo til at have gang i mit kamera igen 🙂

På hjemvejen blæste det en del op, så det gyngede godt, og netop som vi kom til Rømø igen, satte en mega regnbyge ind. Så vi blev budt velkommen tilbage med manér.

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *