Konfirmationstiden nærmer sig og måske er du begyndt at tænke på, hvad du skal servere denne dag. Du kan finde en masse spændende idéer til konfirmation på nettet og i blade, men vil du gerne selv lave en "lille een" til konfirmationskaffen er Aronia drammen altså lige i øjet. Og den er jo nem og hurtig at tilberede.
Drammen er egentlig en likør og smager fantastisk til dessert eller til en kop kaffe. Ja også bare sådan, hvis man lige får lyst. Og så har den en flot og intens farve, både fra rødvinen og de farverige aroniabær.
300 gr aroniabær
300 gr sukker
2½ dl rødvin
2½ dl Brøndum Snaps
Kom det hele i et stort sylteglas og lad det stå og trække ca. 14 dage. Glasset vendes jævnligt, så sukkeret opløses.
Efter 14 dage, sies den - pres gerne lidt, så al saften kommer med. Er der kommet lidt ujævnheder med igennem sien, så si igen, inden den kommes på flaske.
Smag evt. til med mere snaps.
Den bliver ikke dårligere af at så længere, men kan også drikkes straks.
2 reaktioner
Nice photos! Do you use fresh or frozen aronia berries for your syrup?
For how long can you store the syrup?
Thank you very much.
I used frozen aronia this time, but the fresh certainly can also be used.
This is the first time I make it, but I think it can bo stored for years. There's spirits, and I think it gets better the longer it stands.