MADBLOG & LIVSSTIL

Hvide asparges med citronrisotto

Så kom de endelig på hylden - de hvide asparges. De er godt nok fra Tyskland, men det er også ok. De smagte intet mindre end fantastisk. Jeg valgte at give mine asparges modspil med fedme og syre fra en risotto med citron. En knap så fed risottoen, som ellers er med smør og ost. Der kom dog lige et bette drys ost på toppen. Og så var der festmiddag.

hvide-asparges-risotto-citron-012 spsk  olivenolie
2oo gr. grødris eller allerbedst rigtige risottoris
2 dl hvidvin
1 liter grøntsagfond eller hønsefond
2 spsk creme fraiche
1 øko citron
evt. salt

Ca 10 hvide asparges
4-5 skiver parmaskinke

Start med at skrælle asparges og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde med lidt salt, og kog dem 5 min., inden de drypper af i en si.

hvide-asparges-risotto-citron-13
Så er du klar til risottoen.
Hæld olie på en pande og svits finthakket løg. Kom risene på og lad dem blive gennemvarme, uden de tager farve eller brænder på. Når risene er godt varme, hældes hvidvin på.  Riv skallen af citronen ned i risene. Rør hele tiden rundt, stille og roligt.
Lad risene suge væden, uden at blive alt for tørre, - der tilsættes en kop fond  og der røres igen rundt. Fortsæt med at tilføje fonden efterhånden som risene suger væden. Det tager ca. 15 – 2o min.
Smag på risene, de skal gerne være al dente.

Tilsæt til sidst creme fraiche. Rør rigtig godt rundt i risottoen nu. Man skal røre i cirkler, hvilket skal give den cremede konsistens. Rør store cirkler og derefter små. Gør dette indtil den er cremet og lækker. Bliver den for tør, kan der tilsættes lidt mere fond. Vend aspargessnitterne i risottoen.
Lad risottoen stå med låg på i 5 min inden den serveres med parmaskinke.

hvide-asparges-risotto-citron-01

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *