• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Sæson » Jul » Fedtenødder som min mormors

Fedtenødder som min mormors

Udgivet: 7. dec. 2011. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 8. feb. 2023.

Opskriften er fra min mormor, som altid bagte mindst 10 slags småkager til jul. Udover alt det andet bag der også skulle være der.

Fedtenødder:

  •  375 gr fedt
  • 375 gr økologisk sukker
  • 625 gr økologisk hvedemel
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk hjortetaksalt
  • 1 vaniljestang - indholdet
  • Kakao - jeg glemte at veje det af, tager altid bare så dejen har en tilpas farve.

Alt undtagen kakaoen, æltes sammen i røremaskine til en glat dej. Dejen deles i 2 portioner, og i den ene æltes kakaoen ind. De to slags dej lavede jeg dagen før og lod dem stå ved stuetemperatur, men man kan sagtens lave kagerne samme dag.

De trilles til små kugler. En mellemting mellem en hasselnød og en valnød.

Jeg kommer lige i tanke om en gang min far skulle bage småkager, stod der også at de skulle trilles til kugler som en valnød. De blev dog nærmest som bordtennisbolde, med det resultat, at det blev ret så store småkager. Men de smagte himmelsk, man blev bare så mæt af kun 2 småkager. Det hørte han meget for senere.

Nå det var et sidespring. Småkagerne trilles altså til små kugler, hvor der med tommelfingeren (tror det er ret vigtigt det lige er den finger) laves en lille fordybning i bunden af dem inden de sættes på en bageplade.

 

Mere inspiration

  • billede med hjemmebagte kaffebrød
    Kaffebrød - mormors opskrift på sprød kage til kaffen
  • billede af ingenting, der er sønderjyske småkager
    Ingenting - opskrift på sønderjysk småkage
  • Bounty med karamelcreme
  • Hindbær Konfekt

Se mere indhold på bloggen

Agurketid og Agurkesalat

Luciabrød eller Lussebit

chokolade

Citronbombe - Chokoladetærte - Chilibjælker

Cantaloupe Brud

Postej-Pandekager

Kokkenes Chokoladekage

Vær med til årets største Økofest

Turen til Årø

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Skriv din kommentar her Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Dorte lyngsø

    december 05, 2020 at 4:49 pm

    Hej hvad er bagetid og grader på dine fedtenødder

    Svar
    • Ellen

      december 05, 2020 at 6:42 pm

      Ups, der er vist smuttet lidt. De skal bages 10 - 15 min ved 190 grader.

      Svar
  2. Maria

    oktober 09, 2014 at 6:02 pm

    Hej!
    Hvilken slags "fedt" bruger du??

    Svar
    • Ellen

      oktober 09, 2014 at 7:29 pm

      Hej Maria

      Jeg bruger svinefedt, som jeg køber hos min købmand.

      Hilsen Ellen

      Svar
  3. admin

    december 08, 2011 at 4:00 pm

    Hej Lykke.
    Ja jeg synes også de får mig til at mindes julen hos min mormor. Det er hyggeligt med sådan noget traditions-julebag.

    Hilsen Ellen

    Svar
  4. Lykke

    december 08, 2011 at 10:26 am

    Hej Jens!

    De kager vækker minder, de smager utroligt godt:-)

    Venlig hilsen
    Lykke

    Svar

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.