Opskriften er fra min mormor, som altid bagte mindst 10 slags småkager til jul. Udover alt det andet bag der også skulle være der.
Fedtenødder:
- 375 gr fedt
- 375 gr økologisk sukker
- 625 gr økologisk hvedemel
- 2 æggeblommer
- 1 tsk hjortetaksalt
- 1 vaniljestang - indholdet
- Kakao - jeg glemte at veje det af, tager altid bare så dejen har en tilpas farve.
Alt undtagen kakaoen, æltes sammen i røremaskine til en glat dej. Dejen deles i 2 portioner, og i den ene æltes kakaoen ind. De to slags dej lavede jeg dagen før og lod dem stå ved stuetemperatur, men man kan sagtens lave kagerne samme dag.
De trilles til små kugler. En mellemting mellem en hasselnød og en valnød.
Jeg kommer lige i tanke om en gang min far skulle bage småkager, stod der også at de skulle trilles til kugler som en valnød. De blev dog nærmest som bordtennisbolde, med det resultat, at det blev ret så store småkager. Men de smagte himmelsk, man blev bare så mæt af kun 2 småkager. Det hørte han meget for senere.
Nå det var et sidespring. Småkagerne trilles altså til små kugler, hvor der med tommelfingeren (tror det er ret vigtigt det lige er den finger) laves en lille fordybning i bunden af dem inden de sættes på en bageplade.
Dorte lyngsø
Hej hvad er bagetid og grader på dine fedtenødder
Ellen
Ups, der er vist smuttet lidt. De skal bages 10 - 15 min ved 190 grader.
Maria
Hej!
Hvilken slags "fedt" bruger du??
Ellen
Hej Maria
Jeg bruger svinefedt, som jeg køber hos min købmand.
Hilsen Ellen
admin
Hej Lykke.
Ja jeg synes også de får mig til at mindes julen hos min mormor. Det er hyggeligt med sådan noget traditions-julebag.
Hilsen Ellen
Lykke
Hej Jens!
De kager vækker minder, de smager utroligt godt:-)
Venlig hilsen
Lykke