MADBLOG & LIVSSTIL

Fedtenødder som min mormors

Opskriften er fra min mormor, som altid bagte mindst 10 slags småkager til jul. Udover alt det andet bag der også skulle være der.

Fedtenødder:

 •  375 gr fedt
 • 375 gr økologisk sukker
 • 625 gr økologisk hvedemel
 • 2 æggeblommer
 • 1 tsk hjortetaksalt
 • 1 vaniljestang - indholdet
 • Kakao - jeg glemte at veje det af, tager altid bare så dejen har en tilpas farve.

Alt undtagen kakaoen, æltes sammen i røremaskine til en glat dej. Dejen deles i 2 portioner, og i den ene æltes kakaoen ind. De to slags dej lavede jeg dagen før og lod dem stå ved stuetemperatur, men man kan sagtens lave kagerne samme dag.

De trilles til små kugler. En mellemting mellem en hasselnød og en valnød.

Jeg kommer lige i tanke om en gang min far skulle bage småkager, stod der også at de skulle trilles til kugler som en valnød. De blev dog nærmest som bordtennisbolde, med det resultat, at det blev ret så store småkager. Men de smagte himmelsk, man blev bare så mæt af kun 2 småkager. Det hørte han meget for senere.

Nå det var et sidespring. Småkagerne trilles altså til små kugler, hvor der med tommelfingeren (tror det er ret vigtigt det lige er den finger) laves en lille fordybning i bunden af dem inden de sættes på en bageplade.

mini-DSC_0017

 

6 reaktioner

 1. Hej Lykke.
  Ja jeg synes også de får mig til at mindes julen hos min mormor. Det er hyggeligt med sådan noget traditions-julebag.

  Hilsen Ellen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *