MADBLOG & LIVSSTIL

Hindbærsnitter med brombær

Jeg elsker søndage, - morgenhygge med hjemmebagt brød og kaffe, mens vi læser dagens nyheder. Senere måske en let frokost med en øl og en enkelt kryddersnaps til. Læsning med benene oppe i sofaen og i dag, en lyserød kage og dampende varm kaffe. Det er bare afslapning og en skøn "dase-dag".
Sådan en har jeg i dag. Den sidste dag, inden det atter er hverdag for os. Og jeg kan fortælle, at jeg er 100% klar til nye udfordringer. Føler jeg har hvilet godt ud i ferien og "batterierne" er ladet op. Er det ikke bare skønt?

I aftes skrev min søde veninde, om vi snart skulle ses igen. Så vi prøver at finde en weekend hvor hun og hendes ligeså skønne mand, kan komme og besøge os. Dejligt med venne-hygge en hel weekend.

De fine lyserøde kager, er såmænd blot Hindbærsnitter, eller de blev til Brombærsnitter fordi jeg ingen hindbær havde. Glasuren er farvet med en rest af lagen fra kirsebærrene der blev brugt til ris a la manden. Opskriften er også ren genbrug, det  er nemlig min mormors opskrift på Hindbærstænger, som hun kaldte dem.  De blev bagt som stænger, lagt sammen med hindbærmarmelade og derefter skåret ud i snitter.

250 gr. hvedemel
½ tsk bagepulver
125 gr. blødt smør
50 gr. flormelis
1 æg
2½ spsk mælk

Flormelis til glasur
Marmelade til fyld

Kom mel, bagepulver og flormelis i en skål, og smulder det sammen med det bløde smør til en grynet masse. Saml dejen med æg og mælk.

Del dejen i 2 og rul hver ud til en rektangel der passer med bagepladen og ca. 10 bred, eller rul ud og udstik med en form.

Kom dejen på bagepladen og bag dem straks ved 200 grader. De må ikke tage for meget farve, kun lige begynde at blive let brune. Afkøles let inden marmeladen smørres ud over den ene stang. Den anden lægges ovenpå. Skær ud i snitter. Pynt kagerne med glasur, flormelis der er rørt med lidt varmt vand, eller med f.eks. kirsebærsaft.

Jeg gav dem et drys med tørret brombær samt lidt lakrids.

Fortsat rigtig god søndag til alle I dejlige læsere!

Mere indhold til dig

Skriv din kommentar her

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *