Jordskokker er små uregelmæssige, faste knolde, som smager let sødligt af nødder. Smager godt rå i helt tynde skiver, som er lækkert sprøde. De giver en fantastisk suppe, og som her hvor jeg kom kokosmælk i, blev den helt perfekt.
Jordskokkesuppe (2 personer)
2 (gule)gulerødder
½ pastinak
10 jordskokker
(grøntsager ialt ca. 500-600 gr)
½ tsk karry
salt og peber
1 dåse kokosmælk
½ liter bouillon
chorizopølse
porretop
ramsløgolie
Gulerødder, jordskokker og pastinak skrælles og skæres i mindre stykker.
(Hold et par jordskokker tilbage, og skær dem i tern. Kog dem ca 5 min i lidt vand, og stil dem til side.)
Vand hurtigt grøntsagerne i en gryde med olie, og tilsæt karry, salt og peber. Kom bouillon og kokosmælk ved, og kog ½ time eller til alle grøntsagerne er møre.
Lad det hele køle lidt af, inden det blendes sammen til en glat suppe. Smag suppen til med salt.
Pølsen skæres i små tern og steges sprøde på en varm pande.
I en tallerken lægges meget tynde strimler af porretoppen og jordskokketern. Hæld suppen rundt om fyldet og kom de sprøde chorizotern i inden servering. Dryp lidt ramsløgolie på suppen.
Servér suppen varm med hjemmebagte flutes til.
Skriv din kommentar her