Karryret med Kylling

Den første weekend i 2017 er ved at være slut. Den har været rigtig dejlig, sådan en weekend fyldt med hygge og afslapning. Jeg har været i sommerhus, og har lavet absolut intet. Nogen gange er det bedst at tage hjemmefra, hvor der ikke er mulighed for at se vasketøj, gulvskrubbe og pudsekluden. Et sted hvor man ikke kan andet end slappe af og få ladet batterierne op igen. Og det føler jer, at jeg har fået i weekenden. Nu føler jeg mig klar til en ny arbejdesuge, og det endda med energi til den.

Med i weekendtasken var også en bog, som jeg lige er begyndt at læse. Jeg fik bogen anbefalet så er meget spændt på den. Starten tyder godt.

Maden var nem, så jeg ikke skulle fristes til at lave noget jeg ville køre sur i undervejs. Men hvor smagte det bare godt. Jeg ved nok, at alt smager godt når man får frisk luft og er sulten, men det var nu ikke bare det. Måske retten ikke er helt så fotogén, men så er I bare nødt til at prøve at lave det, for at I kan se det er rigtigt.

Faktisk kan retten nemt spises uden kød, eller man kan bytte kyllingekød ud med svinemørbrad eller måske med hakket kød. Og grøntsagerne er der også frit spil med. Faktisk kan man vel kalde det en resteret. Yes, køleskabet bliver ryddet og du får en lækker aftensmad. WINWIN..!

Nå, nu skal I jo have den opskrift.

Ingredients

Karry-Kylling-Gryde (2 – 3 personer)

  • 350 gr kyllingekød skåret i mindre stykker
  • 2 spsk neutral olie
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • 3 tsk karry
  • 1 tsk honning
  • salt og peber
  • 1 løg i tern
  • 500 gr forskellige grøntsager
  • 300 gr ægnudler
  • 2 – 3 dl mælk, fløde eller kokosmælk

Skær kyllingekødet i mindre stykker. Bland olie, citronsaft, finthakket hvidløg, karry og honning godt, og smag til med salt og peber. Kom kylling i marinaden og bland godt rundt, så det er helt smurt ind i marinade. Sæt det køligt mindst 2 timer.

Fisk kyllingekød op af marinaden, og kom det på en glohed pande. Sætter det sig fast i panden, så kom lidt ekstra olie på. Vend rundt til det har taget lidt farve. Tak kødet af og kom løgtern på, og lad dem svitse kort. Kom nu fintskårede grøntsager på panden og lad dem svitse lig med. Hæld væden ved og lad simre i 5 min., kortere eller mere, alt efter hvilke grøntsager du bruger. De må endelig ikke koge ud, men stadig have bid.
TIlsæt ægnudler og lad dem koge med 5 min. Vend goodt rundt så det hele bliver godt blandet. Nudlerne vil suge vædsken, så det bliver cremet.

Server med et godt drys persille og brød til.

PS. Jeg er også vild med at spise det koldt dagen efter i madpakken.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*