MADBLOG & LIVSSTIL

I fredags opdagede jeg, at der slet ikke var nogen kringle på bloggen. Ikke en med pistaciemasse, så det var jeg absolut nødt til at bage. Kringler er som oftest med gærdej, og derfor også bedst nybagte. Jeg har tidligere med held lavet kringle klar til sidste hævning, og der efter kommet den i fryseren. Når den så skal bruges, lader jeg den ligge på bagepladen nogle timer, så den er helt optøet, og lidt længere, inden den bages. Og det giver også en fin lækker kringle.

Jeg har luret opskriften hos Newyorkerbyheart, som desværre ikke er her længere. Hvor er det flot, at familien bevarer hendes blog-side, som hun lagde så meget energi i.
Men opskriften.
Efter som jeg forstår det, har hun “kun” brugt en pose pistaciemasse til een kringle. Jeg brugte 1½, og det var lige i overkanten. Den var meget sød. Næste gang kommer jeg kun en portion i, men rører den måske op med en lidt smør. Kringlen man nemlig godt være lidt mere snasket, efter min mening. Men ellers smagte den PERFEKT. Der blev spist godt af den, og det var også som om, at det der lå tilbage dagen efter, lige så stille blev mindre.

kringle-10
50 g gær
2 dl kærnemælk
2 dl creme fraiche 9%
1 tsk. bagepulver
100 g sukker
125 g koldt smør, i tern
ca. 700 g mel

2 poser Odense Dessertmasse med pistacie (á 200 gr)
evt. 200 gr blødt smør

Varm kærnemælk og creme fraiche op, til det er håndvarmt. Smuldr gæren i en skål, og hæld den håndvarme vædske over. Rør til gæren er opløst. Tilsæt sukker og bagepulver, der er blandet med lidt af melet. Kom melet i lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at det hele skal bruges. Og måske skal der lidt mere i, men tror jeg nu ikke. Kom det kolde smør i, og ælt det godt ind i dejen. Jeg kørte dejen i røremaskinen. Dejen skal være glat og blød, uden at klistre. Jo mindre mel, jo bedre kringle, men alligevel en dej der ikke flyder ud overhovedet.
Læg dejen til hævning i en time.

Imens kan fyldet gøres klar. Som sagt brugte jeg lidt rigeligt fyld, så derfor foreslår jeg, at du tager pistaciemassen og rører godt sammen med det bløde smør.

Når dejen har hævet til dobbelt størrelse, deles den i 2, som hvor rulles ud i en aflang plade. Jeg lavede den i bagepladens bredde x  ca. 20 – 25 cm.  Smør halvdelen af fyldet og rul den sammen som en roulade.
Klip i rouladen, men ikke helt til bunden, de skal stadig hænge sammen. Vend de sammenhængende snegle ud til hver sin side.
Lav den anden kringle på samme måde.

Efterhæves på bagepladen i ca. 30 min. Skal de bages senere, kan de stå længere tid, bare der er koldt.

Pensles med sammenpisket æg og bages ved 200 grader i ca. 30 min. Kringlen skal være pænt brun.

Når den er lidt afkølet, kan den dekoréres med smeltet chokolade.

Servér gerne kringlen lun, så bliver du virkelig populær. For den smager altså bare godt.

kringle-42

print

4 reaktioner

 1. Du kan sikkert kold hæve den i køleskabet natten over. Jeg ville så nøjes med 20 gr gær, og bruge kold vædske.
  Men det er ikke afprøvet.
  God jul til dig.
  Hilsen Ellen

 2. Hej
  Sen ser lækker ud
  Tror du man kan lave dej aften før, ogsp ligge den sammen og bage den dagen efter om morgen

 3. Hej Ann
  Jeg har ikke selv prøvet med at fryse kringlen. Men jeg tror bestemt, at du kan frysen den inden du hæver sidste gang. Jeg vil tro, at du får en lækker og friskbagt kringle, hvis du laden den tø helt op og måske endda efterhæve lidt, inden du kommer den i ovnen.
  Håber dine gæste nyder din friskbagte kringle.

  God weekend til dig.
  Hilsen Ellen

 4. Hej. Kan din lækre opskrift på pistacie kringle kommes i fryseren inden bagning? Så den er friskbagt til der kommer gæster.? Har nemlig ik mulighed for bagning på dagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter