Jeg kan ret godt lide kyllingenuggets, ikke de købte, men rigtige hjemmelavede. Og de er ret nemme at lave, og kan endda også ligge i fryseren klar til at komme i gryden (næsten da).
2 ferske kyllingefileter
Kyllingesalt fra Mariager Saltcenter
smør til stegning
Skær kyllingefileterne i store aflange strimler. Krydder dem godt med saltet, og steg dem hurtigt på en varm pande med smør.
Tag dem og læg dem i et fad, så de ikke ligger ovenpå hinanden.
Lav en god tyk afbagt sovs af smør, mel og mælk (gerne tilsat lidt kyllinge- eller grøntsagsbouillon), og hæld den over kyllingestykkerne. Sovsen skal være godt tyk.
Lad det stå mindst 3 timer, så det er koldt og tykt, og meget gerne til næste dag.
"Skær" kyllingestykkerne ud med sovsen rundt om, og vend dem i rasp, så der kommer et godt lag rundt om. Vil raspen ikke sætte sig fast, kan de vendes i sammenpisket æg inden raspen. Jeg bruger hjemmelavet rasp, af tørret franskbrød, fordi jeg godt kan lide den grove panering, men fint rasp kan også bruges.
Lad kyllingenuggets ligge og lidt, inden de steges gyldne i olie.
De kan fryses inden de steges i olien, så er der hurtig mad til en travl dag.
Skriv din kommentar her