Louisa Lorang har lavet en dejlig Birkeskage, som jeg har justeret lidt efter min smag. Det er en frisk og dejlig kage, der er let fugtig.
150 g blødt smør
250 g rørsukker
korn af en ½ stang vanilje
3 æg
1 lille øko citron, reven skal og saft
½ dl blå birkes
300 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
250 g skyr med mango, passion og ingefær
Glasur:
200 g flormelis
saften og reven skal af ½ øko citron
Pisk smør, sukker og vanilje hvidt og luftigt. Kom citronskal og saft i og kom æggene i et af gangen mens du fortsat pisker.
Bland birkes, mel, bagepulver og natron og kom det i dejen. Tilsæt derefter skyr og rør forsigtigt til dejen er godt blandet.
Jeg kom dejen i en lille bradepande (20x30 cm).
Bages ved 180 gr i ca 45 min. Køles helt af inden glasuren kommes på.
Rør Ricotta, flormelis og citron sammen og kom det på den kolde kage.
Ellen
Jamen det er bare med at forsøge sig frem. Den er virkelig god, og jeg tror det er en af dem, der bliver ved med at holde sig frisk. Men her holder den nu nok ikke så mange dage, så jeg kan afprøve det.
Anne
Orv, den ser godt nok god ud - har længe gerne ville lave en birkeskage, og er oven i hatten helt tosset med citron. Tror en skefuld lemoncurd ville gøre sig godt deri, hvis man lavede det til muffins.
- Anne