Inspireret af nogle Italienske Småkager, som Kristian fra Kokkekniven har bagt, har jeg lavet en udgave med en Citronsalt fra Mariager Saltcenter. Det er meningen, at de skal med som smagsprøver d. 5. juni, hvor jeg har lovet at lave et par smagsprøver med deres salte.
Citronsalt er en blanding af sydesalt, citronskal, rosenpeber, citrongræs, citronpeber, løg, ramsløg, hvidløg og mynte.
I stedet for citronsalt, kan der bruges rosmarin, som også giver en fantastisk smag til kagerne.
125 gr. blødt smør
200 gr. sukker
1 lille spsk. Citronsalt
Revet skal af ½ øko citron
1 æg
250 gr. hvedemel
1½ tsk. bagepulver
Rør det bløde smør og sukkeret godt sammen. Tilsæt æg, mel, salt og bagepulver, og ælt hurtigt dejen sammen. Del i 2, som trilles til hver en pølse. Lægges køligt et par timer, inden rullerne skæres fint ud i tynde skiver.
Bages ved 190 grader i ca. 7 min.
Man smager ikke umiddelbart saltet, men efter ganske kort tid, fornemmer man det i munden. En sjov, men fin kombination, som også går til et glas køligt hvidvin.
Skriv din kommentar her