En rigtig lækker chokoladekage, med en kraftig smag af chokolade. Und dig selv en god chokolade, så får du en mere end lækker kage, enten til dessert eller kaffe. Den bliver kun bedre af at stå til dagen efter, hvis du kan lade den stå.
200 gr. god mørk chokolade
200 gr. smør
200 gr. sukker
6 æg
160 gr. mel
2 tsk vanilje
100 gr hakkede valnødder
Smørret smeltes i en gryde. Tages af varmen og chokoladen kommes i. Rør rundt til det er smeltet. Pisk sukker og æg sammen til det er skummende, og kom det i den afkølede chokolade. Pas endelig på chokoladen ikke er for varm.
Rør resten i og kom dejen i en lille rund form (22 cm.) Vil du have kagen mere "sat", så skal du blot kun lige røre æg og sukker sammen, uden at piske.
Bages ved 180 grader i ca. 25 min. Kagen skal være lidt blød endnu, men alligevel med en fornemmelse af at den er bagt.
Chokoladekagen bliver bedre af, at stå til næste dag, så chokoladen når at sætte sig.
Server gerne kagen med lidt syrligt, som f.eks. ribs eller en frisk is til.
Se flere opskrifter:
Svampet chokoladekage med chokolade
Opskrift på grøn giftkage (bladankage)
Den du ved nok kage med lækker kokostopping
Skriv din kommentar her