• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Frokost & Forret » Frokost » Fyldte æg til frokost

Fyldte æg til frokost

Udgivet: 2. apr. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Så blev det endelig påske og dermed 5 fridage. Nu skal der lades godt op, så vi igen er klar og friske tirsdag morgen. Vi har ikke en hel masse planer i påsken, så vi tager det lidt som det kommer. Søndag skal vi til Aarhus og spise frokost hos Jeanne og Jonas, og det glæder vi os til. Både fordi det er hyggeligt og dejligt at besøge dem, men også fordi vi glæder os til at høre om Jeannes nye job. Hun er i går tiltrådt som butiksbestyrer af Pieces i Silkeborg, så lidt en omvæltning for dem. Men en af de meget spændende.

Nårh ja, så skal påsken også bruges til at få vores højbede på plads, så de er klar til at så i når temperaturen tillader det. I år flyttes de ud i solen, så der også kommer nogen afgrøder ud af det.

Men det er påske og der skal frokost på bordet, og selvfølgelig skal det være æg. Altså ikke bare dem af chokolade, men rigtige æg. Jeg har lavet nogle der er super hurtige at fremtrylle og de smager fantastisk dejlige. Sådan nogle rigtige hapsere.

Fyldte Æg med Asparges
4 hårdkogte æg med gule blommer
8 tsk creme fraiche
10 tsk mayonnaise
4 tsk Citronsalt fra Mariager Saltcenter
frisk kværnet peber
4-6 grønne asparges

Pil blommen ud af de hårdkogte æg og kom dem i en skål sammen med creme fraiche og mayonnaise. Mos det godt sammen så det er jævnt. Smag til med salt og peber. Citronsalt er en blanding af bla. salt, peber, citron, ramsløg, citrontimian og mynte. Men du kan komme lige de krydderier i æggeblandingen, som du godt kan lide.
Skær asparges i tynde skiver og bland dem i. Fyldet toppes op i æggene og pyntes med lidt tyndtsnittet asparges eller purløg.
Disse æg kan alle li' - også børn.

Fyldte Æg med Bacon
4 hårdkogte æg
8 tsk creme fraiche
10 tsk mayonnaise
4 tsk Tomatsalt fra Mariager Saltcenter
frisk kværnet peber
100 gr stegt bacon i tern eller chorizopølse i tern
(eller den mængde du synes der skal i)

Fremgangsmåden er den samme som ovenstående.
Tomatsalt er en blanding af soltørrede tomater, oregano og basilikum. Friskhakket basilikum er også rigtig godt i disse æg.

Det hele kan laves lynende hurtigt, og så er der lækker frokost!

Må I få en helt fantastisk ægge-fyldt Skærtorsdag!

Mere inspiration

  • verdens bedste æggekage
    Æggekage på pande med lækker salat
  • billede til hjemmelavet pizza
    Hjemmelavet pizza - smidig pizzadej
  • Søde porrer til forret
  • Spyd med pasta-pizza

Se mere indhold på bloggen

En travl uge med salater og nyt skab

Ingefærshot

Bagte kartofler med Pulled Pork

Bøf med farverig sovs

SMUKFEST og Meat Crawl

Små pakker til middag

Kalvefrikassé med asparges

Mad for Alle i Mariager

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.