Rå dej er blevet lidt af et hit. Især hos Ben & Jerry , der laver is med den rå det. Og jeg kan godt hilse og sige, at det smager godt. Jeg kan også godt indrømme, at jeg ikke kan lade være med lige at nippe lidt til dejen, når jeg bager. Der er altså et eller andet med den rå dej 🙂
I går fik jeg bagt årets første portion pebernødder. Men i morges var hele dåsen væk, for min mand smuglede den med på arbejde. Så nu har de småkager på værkstedet, og det er dem velundt. Jeg bager bare en portion mere.
Det blev ikke i dag, for jeg fik altså lige lyst til at gå i krig med lidt konfekt. Som et ekstra twist, kom der et nip chili i dejen, så den lige niver ganske let. Lidt frækt, synes jeg.
Cookie Dough Kugler (ca. 25 stk)
100 gr blødt smør
50 gr farin
100 gr mel
1 spsk mælk ell. fløde
¼ tsk vaniljesukker (gerne hjemmelavet)
70 gr grofthakket mørk chokolade
¼ tsk chilisalt fra Mariager Saltcenter
(eller 1 nip salt + 1 nip chili)
200 gr hvid chokolade til overtræk
200 gr kokos til pynt
Kom alle ingredienser i en skål og rør det godt sammen. Sæt dejen i køleskabet en ½ times tid. De er nemmere at trille til kugler når dejen er kold.
Tril ca. 25 kugler og kom dem i køleskabet igen. Smelt chokoladen. Vend dej-kuglerne i chokoladen og tril dem i kokosmel.
Når de er tørre, opbevares de i koldt.
Små snebolde helt sikkert bliver hurtigt spist.
Marie
De smager dejligt
Ellen
Dejligt at der er andre der også kan lide dem. De er bare skønne.
Jule-hilsen til dig!
jacob
Det ser vildt lækkert ud, dem må jeg lave til drengene, og ja de små snebolde skal nok blive spist hurtigt 🙂 hvis jeg da formår at lave dem ordentligt 🙂
tak for denne
Ellen
De er hurtige at lave, så lav en stor portion til dem 🙂