Karamel-kager

En dejlig lille “sødt” til kaffen. Lav dem ikke for store, for de er virkelig søde. Men dejlige er de, med det søde karamel i mørdejen.

100 g smør
50 gr.  sukker
1 lille æg
200 gr. speltmel (eller hvedemel)

Ælt alle ingredienserne hurtigt sammen til en ensartet mørdej, som stilles  koldt i ½ time inden udrulning.
Rul mørdejen ud og og udstik med en rund form, så de passer ned i formene de skal bages i.
Alt efter formenes størrelse, kan der blive omkring 15-2o stk. Lav dem ikke for store.
Bages ved 200 grader i ca. 10 min.

Fyld
2 dl piskefløde
50 g smør
3 dl sukker
2 spsk. Glukosesirup

Kom alle ingredienser til karamellen i en tykbundet gryde, og lad det simre indtil det har nået en temperatur på 120 grader, eller til dråberne hænger tungt fra ske og farven er blevet let lysebrun.

Kom karamelmassen i mørdejskagerne, og lad det blive helt koldt. Pynt med en klat smeltet flødechokolade.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*