MADBLOG & LIVSSTIL

Indlægget indeholder affiliateslinks.

Jeg var simpelthen nødt til at gå igang med et eller andet da jeg kom hjem i dag. Vores dejlige kat, Cooper har været hjemmefra i 2 døgn, og det ligner ham absolut ikke. Han er de  her ellers hver dag til spisetid. Så vi er lidt meget nervøse for, at der er hændt ham noget. Men vi håber stadig han lige pludselig kommer buldrenede ind. Jeg sov faktisk ikke ret meget i nat. Lå hele tiden og lyttede til, om kattelugen nu rørte sig. Men det gjorde den desværre ikke. Så nu må vi se.

Jeg har atter været inde på den inspirerende side med masser af spændende opskrifter til jul. Der lod jeg mig inspirere til at lave en blanding af dadel- og marcipankugler. Disse konfektstykker jeg har lavet i dag, forsvinder vist også lige pludselig. Men der ved jeg jo hvor hen 🙂

dadel-marcipan-konfekt-10
Ser de ikke fristende ud? Jeg synes de er dejlige, uden at være alt for søde. Og chokoladen fik jeg tempereret lige perfekt, så det er blankt og giver det der knæk.

Jeg kom lidt appelsinlikør i, men det kan sagtens udskiftes med appelsinsaft eller andet spiritus.

dadel-marcipan-konfekt-03100 gr dadler
50 mandler
100 gr marcipan
1 spsk appelsinlikør
200 gr chokolade til overtræk

Dadlerne skæres i mindre stykker og blendes til de er fine små. Kom mandler ved og blend til de også er findelte. Pluk marcipan i mindre stykker og kom det i sammen med likøren. Æltes til en fast og jævn masse. Del portionen i 4 og tril hver del i en pølse, som skæres i mindre snitter.

Chokoladen smeltes og dadel-marcipan snitterne overtrækkes. Kom gerne lidt pynt på, inden chokoladen er helt stivnet.

dadel-marcipan-konfekt-04

print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter