• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
Jensens Madblog
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
  • Om siden
×
Jensens Madblog » Hoved- & Småretter » Tilbehør » Pasta i Persillepesto

Pasta i Persillepesto

Udgivet: 11. jul. 2015. Af: Ellen Jensen. Opdateret: 9. feb. 2023.

Hurtigere kan det næsten ikke blive....aftensmaden. Jeg er alene hjemme, så der var ikke lyst til at lave det helt store. Men pasta er altid dejligt, og hurtigt. Mine krydderurter er ved at være fine nu, så der er lidt at tage af. I køkkenskabet fandt jeg en rest peanuts, der var blevet gemt, og måske også lidt glemt.
Ved du, at persille og peanuts kan blive til en skøn pesto sammen med lidt olie og hvidløg?  Det kan det - bare prøv.

Pestoen kan bruges til mange andre ting, men jeg valgte at blande den i min varme pasta og rive lidt ost hen over inden jeg spiste den.

Persille Pesto
100 gr salte peanuts
1 god buket persille
1-2 fed hvidløg
ca. 1 dl olivenolie
evt. lidt parmesan - jeg havde ikke noget, så det blev uden

Den vaskede og tørrede persille kommes i blenderen sammen med peanuts og hvidløg. Hæld olien i lidt ad gangen, så du kan fornemme når den har fået nok. Pestoen skal være lind, men ikke flydende. Mere som en grød.
Så køres der løs med blenderen til pestoen er god. Og voila - der er en flot grøn pesto. Smag lige til, om den skulle mangle lidt salt eller peber.

Den har godt af, at trække lidt (sådan ca 1 times tid) inden den skal bruges.

Kog pastaen, hæld vandet fra og vend godt med pesto i. Server med revet ost og evt. lidt friskhakket persille og et par tomater.

Må I have en fortsat skøn lørdag aften      

Mere inspiration

  • billede til hjemmelavet pizza
    Hjemmelavet pizza - smidig pizzadej
  • Baconkartofler med Trøffel Caviart
  • Spyd med pasta-pizza
  • Snackpeber med fyld

Se mere indhold på bloggen

Hjerter til julemorgen

Godmorgen Skanderborg! - 2012

Whoopie pies med chokolade

Blondies med hindbærsirup

Karameller med pistacienødder

Forkælelse i Bøgeskovens backstage - 2012

Baconkartofler med Trøffel Caviart

Madplan uge 11

Læserinteraktioner

Skriv din kommentar her Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Søg i opskrifterne

Seneste opskrifter

  • Brunkål - den rigtige opskrift på karamelliseret kål
  • Wok med svinekød, kokosmælk og nudler
  • Skildpadde kys med chokolade skildpadder
  • Gulerodssuppe - nem opskrift på suppe med gulerødder
  • Hokkaidosuppe med bacon - opskrift på græskarsuppe
  • Æggekage på pande med lækker salat
  • Mørbradgryde med champignon og lækker mos
  • Grøntsagsgryde med karry og spidskål
  • Ølkage - nem krydderkage med hvidtøl
  • Hakkebøf med bløde løg og lækkert tilbehør

Copyright © 2025 · Jensens Madblog.