MADBLOG & LIVSSTIL

Madblogger på SMUK FEST 2013

Fredag morgen vågner Bøgeskoven ved Skanderborg op til sol og blå himmel.  Langsomt kommer der liv i teltene på Skanderborghus området, og folk finder stolene frem og nyder solen, enkelte dog i skyggen fra en paraply.

Untitled-2

Jeg selv længes efterhånden akut efter en god kop kaffe, og må tage turen til Sherwood, hver Peter Larsens Kaffe frister gevaldigt. Kaffe der har stået og brummet i en termokande i flere timer, er nu ikke så spændende en kaffe, men her hos Larsen kaffe, laves den helt frisk.

Jakobsens kaffe

Inden musikken starter op for alvor, smutter vi lige en tur ud på badebroen ved Guldkysten. Hvor er her skønt og SMUKT!

Untitled-2

Men det var jo maden jeg skulle koncentrere mig om, så jeg vender næsen mod madboderne igen, og jeg blev som en magnet trukket ned mod Farmors Flæsk.

DSC_0391

For 75,- kr får man noget rigtig mormor mad, nemlig  stegt flæsk med persillesovs, kartofler og rødbeder. Bedre mad får man simpelthen ikke på festivallen – efter min og mange andres mening. Ingen festival uden stegt flæsk!

DSC_0406DSC_0399

I boden laves der sovs (sovs der hænger ved kartoflerne) med persille, koges kartofler og steges flæsk. Alt er frisk lavet og man smager den kærlighed der er lagt i tilberedelsen. Portionerne er både frisk lavede og store, så man bliver mæt.

DSC_0396

Jeg kan næsten dufte det nu, mens jeg skriver. Mums det smager godt.

“Min veninde fik et år Stegt flæsk hver dag, og flere gange blev det til 2-3 gange pr. dag. Hun var helt solgt.”,- fortæller en festivalgænger jeg spiste min portion sammen med.
Han selv elskede også retten, og kunne ikke tage hjem uden at have smagt dette års flæsk, som atter levede fuldt ud op til forventningerne.

DSC_0407
Man kan næsten se hans kærlighed til den sidste mundfuld sprøde flæsk 🙂

Og jeg giver ham helt ret. Det var perfekt stegt, sprødt uden at være tør, men dejlig saftig. 6 stykker og rigeligt med den smagsfulde persillesovs. Og selvfølgelig var der også rigeligt med rødbeder. Det hører sig jo til.

DSC_0418

Kommer du til SMUK Fest i Bøgeskoven, så må du helt bestemt besøge Farmor med den lækre flæsk og persillesovs.

Jeg blev mæt, og med en stadig god smag af retten, traskede jeg videre for at møde gamle venner og nyde musikken og skoven. Men jeg ville dog lige følge skiltet her:

DSC_0333

… og nåede frem til nogle lækre 100% rene frugt-smoothies fra Froosh. En hel igennem lækker og koncentreret frugtsmag, som man ikke ofte smager, og i mine tanker havde jeg allerede en super frugt is. Tror det kommer med i mine is-planer til næste år.

DSC_0201

Efter dette sunde indlæg, var det tid at finde lejren igen, for at nyde det sociale sammen med vennerne.

Fredag aften sluttede jeg af med en portion rigtig god Chili con Carne hos Martin Ib i Sherwood. Sammen med en rigtig god ven, spiste vi den lækre og velkrydrede ret, som blev serveret med creme fraiche og  et lækkert hjemmebagt brød til. Den gav varmen, selvom jeg elegant gik udenom de små jalapenos der er for stærke for mig.

20130809_210944

Hvorfor der er 3 skeer i retten ved jeg ikke, vi var kun to der delte den. Jeg blev rigeligt mæt, men min ven skulle også lige et smut forbi Tulip Diner og have en Pulled Pork Burger. Det kunne jeg ikke klemme ned.

DSC_0129

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter