Geleret kaffe med blød creme

En lille søndagsdessert kan der vel altid blive plads til. Faktisk fylder den ikke mere end en kop kaffe, så den kan nydes på alle tider af døgnet.

Inspirationen fandt jeg i bladet “Mad & Venner”, og har så tilrettet den lidt.

Til 2 glas, skal du bruge:
2 dl god stærk kaffe
1 tsk lakridspulver
2 blade husblads

1½ æggehvide
1 spsk flormelis
2 dl piskefløde

Læg husblads i blød i koldt vand i 10 min. og lav imens kaffen.
Tryk husblads fri for vand og kom det i den meget varme kaffe, mens der røres rund til det er smeltet. Kom 1 tsk lakrids i kaffen. Afkøles lidt før det hældes i glas.
Æggehvider piskes sejt med flormelis. Fløden piskes til skum, og vendes sammen med æggehvider til en blød creme.
Når kaffegeleen er helt kold, kommes cremen ovenpå. Drys toppen med lidt lakridspulver og server.

Print

Skriv gerne en kommentar - det gør mig altid glad.

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*