Her er det en tradition, at vi får hjemmebagt brød julemorgen. Min forældre og også bedsteforældre, fik altid sigtebrød og rosinbrød. Rosinbrød har holdt ved, bortset fra, at der er kommet lidt ølandshvede ind i opskriften efterhånden. Vi skal også have et grovbrød og så har jeg bagt små hjerter af dejen til Luciabrød. Hjerter hører jo julen til.
Så nu ligger det lækre brød og venter, i fryseren, indtil det skal lunes i ovnen julemorgen.
Jeg har faktisk næsten helt klar til jul. I dag fik jeg også pyntet juletræet, selvom katten og jeg ikke var helt enige. Den var lige ved at blive hængt op i træet med en rød sløjfe, men den valgte så selv at smutte ud af stuen i stedet for. Jeg er spændt på, hvor mange kugler den får dasket af træet i julen 🙂
Selvom I kan finde opskriften på Luciabrød andet steds på bloggen, får I lige opskriften igen.
Julehjerter ca. 15 stk
- 25 gr gær
- 100 gr smeltet smør
- 2 ½ dl lunken mælk
- 100 gr sukker
- 1 knsp salt
- 1 æg
- ca. 500 gr mel
Opløs gæren i håndvarmt smeltet smør og mælk.
Tilsæt safran eller gurkemeje, sukker, salt og æg. Drys melet i til sidst og ælt dejen. Dejen skal være blød og lækker, men ikke klistre.
Stil dejen til hævning i 40 min. Slå dejen ned og rul den ret tykt ud. Udstik ca. 15 hjerter som lægges på bagepapir
Skriv din kommentar her