Havregrynssnitter er en mellemting af en småkage, konfekt og en müslibar. Den smager fantastisk, er jeg er sikker på, at de hurtigt vil forsvinde i konfektskålen.
Pynten kan du vælge som du har lyst til. Hakkede mandler, nødder, revet appensinskal eller et mønster af forskellige farver chokolade (lys, mørk, hvid) vil også være fint på.
Idéen har så jeg hos den skønne Madenimitliv.dk, men har udskiftet den søde nougat med mørk chokolade. Det passer mere til min "søde tand" 🙂
Julede Havresnitter
Ca. 25-30 stk.
- 100 gr smør
- 1 spsk mel
- 5 dl havregryn
- 75 gr sukker - gerne rørsukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 4 spsk sirup - mørk eller lys
- 100 gr mørk chokolade
Pynt som du lyster
Kom smør i en gryde, og smelt det.
Bland mel, havregryn sukker, vaniljesukker og sirup i en skål, og tilsæt det smeltede smør. Ælt den gerne sammen med hænderne.
Det bliver en lidt smuldrende dej.
Tryk / fordel dejen i en for (10 x 30 cm) beklædt med bagepapir. Pres den godt ned, så den er helt fast.
Bag midt i ovnen ved 175 grader i ca. 25 min. eller til den begynder at blive lysebrun i kanterne. Skær straks i snitter, uden at flytte den fra formen (eller bagepapiret.
Lad kagen køle af.
Smelt chokoladen og fordel den over den kolde kage. Kom pynt på og lad chokoladen stivne helt inden du serverer snitterne.
Skriv din kommentar her