En pludselig indskydelse gjorde, at vi i dag fik fiskefrikadeller med hakkede mandler. Og hold da op, det smagte virkelig godt. Egentlig kan du blot bruge den opskrift du plejer at bruge, og så tilføje mandler, citron og purløg. De 3 ting gør underværker i dine fiskefrikadeller.
400 gr torskefilet
1 lille løg
1 gulerod
3 spsk hvedemel
1 æg
3 spsk hakket frisk purløg
1 dl fløde
revet skal af 1 øko citron
1 dl hele mandler
salt og peber
Hak fisken fint. Jeg kom det i min Bamix og kørte det godt. Rør begge slags mel i sammen med mælk og æg. Fornem dig fremmed mel. Der kan være forskel på, hvor meget vand der er i fisken.
Riv løg og gulerod fint, og riv skallen af citronen. Det hele kommes i sammen med grofthakkede mandler og klippet purløg, Kom salt og peber i, og rør det til en sej masse. Lad den stå i køleskabet mindst 1 time, eller indtil frikadellerne skal steges.
Varm en pande op med smør, og sæt små fine frikadeller af med en ske.. Steg dem lysebrune.
Server en grov remoulade til, som evt. laves af en færdigkøbt mayonnaise (Hellmanns), og bland den ud fra Gastromændenes opskrift.
Små kogte kartofler og en salat til - og vupti, du har en festmiddag med fisk!
Skriv din kommentar her