Æbler og hyldebær er lige tiden nu. Her er de brugt sammen med marengs og flødeskum og bliver til en skøn kage.
3 æggehvider (2 bægre)
150 gr sukker
1 tsk citronsaft
½ tsk vanilje
2 spsk koncentreret hyldebærsaft
2 store æbler
kanel
(1 spsk sukker )
2 spsk hyldebærsaft
2 skiver rugbrød
20 gr hakkede mandler
3 spsk flydende honning
10 gr smør
40 gr havregryn
¼ piskefløde
Æggehviderne piskes helt stive. Sukker med vanilje, piskes i æggehviderne lidt efter lidt, så det bliver en sej stiv masse. Du skal kunne trække toppe i marengsen, så de bliver stående. Tilsæt citronsaft og hyldebærsaft og vend rundt.
Sæt marengs af i toppe på bagepapir og smør dem lidt ud i cirkler.
Bages ved 150 grader i ca. 25 min. Marengsen vil være blød/sej indeni. De skal kun lige have taget let farve.
Skær skorpen af rugbrødet, og smuldr det i små stykker. Opvarm en pande med honning, kom smørret på og lad det bruse af, og rør rundt i det, så smør og honning blander sig. Kom rugbrød og havregryn på panden, og rist det sammen i ca. 5 min. ved middel varme. Tilsæt de hakkede mandlerne, og rist fortsat i et par min. Tag blandingen af panden, og lad den afkøle på en tallerken eller et stykke bagepapir.
Skær æblerne i små tern, vend dem med sukker og kanel. Damp dem i en gryde med hyldebærsaft. Lad dem simre til saften er fordampet, ca 5-10 min.
Sæt det til afkøling.
Læg æblekompot på en marengsbund, kom flødeskum oven på og pynt med den sukkerristede knas. Har du meget knas, kan der også blandes lidt i æblerne.
Servér straks.
Skriv din kommentar her