Scones er en skotsk bolle, bagt med bagepulver og ikke med gær.
De oprindelige scones var trekantede og blev bagt med havre, hvor i mod de mere moderne udgaver mere har bolle-formen, ligesom de oftest er med almindelig hvedemel.
Scones er et hurtig bagt brød. Det tager ikke mere end 20 minutter at bage en omgang scones, fordi dejen hverken skal æltes eller hæves, ligesom brødet typisk kun skal bage i ca. 10-15 minutter. Scones passer med andre ord perfekt ind i en moderne og fortravlet hverdag, eller når man pludselig får gæster til the/kaffe.
Scones serveres med en god kop the, men de smager også fantastisk til en kop kaffe.
Scones med Chokolade & Æblemos
300-350 g hvedemel
35 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
3 tsk. bagepulver
75 g blødt smør
1 æg
100 gr æblemos
1 dl mælk
100 g hakket chokolade
Bland de tørre dele samt chokolade i en skål, og rør blødt smør, æblemos, mælk og æg . Saml dejen til en blød og ensartet dej. Hold lidt af melet tilbage i første omgang, så kan du altid spæde op, hvis den er for klistret. Mængden af mel, afhænger af melets sugeevne.
Rul dejen ud på køkkenbordet i ca. 2-3 cm’s tykkelse og stik dine scones ud med en udstikker der ca. er 6-7 cm i diameter. Der bliver ca. 8 scones ud af portionen.
Sæt dem på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg eller lidt mælk.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Skriv din kommentar her