Eller Cantucci biscotti di Prato, som er en italiensk mandelsmåkage. Egentlig er det forkert, at disse kager kaldes cantucci eller cantuccini, da cantucci faktisk er lavet af en brøddej (olie, anis og sukker), mens biscotti di Prato hverken indeholder olie eller andet fedtstof.
Om man kalder disse mandelsnitter det ene eller det andet, så er traditionen, at italienerne drikker den gyldne og søde Vin Santo eller den røde og fortryllende Aleatico d'Elba til eller blot dypper kagerne deri, for at opsuge de dejlige dråber.
Her hjemme serveres de ofte på caféer, til et glas caffé latte eller en kop cappuccino, og jeg dyppe mine flittigt i kaffen, for lidt hårde er de og smager godt sådan halv-bløde af kaffen.
BISCOTTI
225 g. sukker
2 store æg +
1 enkelt æggeblomme
250 gr hvedemel
100 g. hele mandler
50 g. hele hasselnødder
½ tsk. bagepulver
2 spsk god kakao
Æg og sukker piskes og de resterende ingredienser blandes i. Dejen æltes sammen med hænderne til en ensartet dej.
Formes til 2 ca. 30 cm. lange, "flade" pølser. Brug eventuelt en anelse mel til at rulle i.
Disse bages på bagepapir ved 175 grader i 20 minutter.
De nu halvbagte flade pølser, tages ud af ovnen og afkøles let, inden de skæres i skiver.
Skiverne bages igen på bagepapir yderligere 10 minutter. Afkøles helt på bagerist.
Marianne
Uhmmm - mine absolut favoritkaffesnacks 🙂 Prøver din opskrift lige om lidt og glæder mig allerede 🙂
Ellen
Jeg håber de blev gode , og du nyder dem til kaffen 🙂
Ellen
Mange tak skal du have, de smager også godt 🙂
Cafezinho
Wow, det ser godt ud:) også passer de godt til en kop stærk espresso, som du skriver:)
Ps. Sikke fine billeder