MADBLOG & LIVSSTIL

Det er som om, at man nu mangler de nye og friske grøntsager. Jeg er i hvertfald en lille smule træt af de forskellige kålarter, og sukker efter nye kartofler og gulerødder. Men det er for tidligt, og det man nu har, skal spises. Og det skulle et blomkål også, som vi havde liggende.
Uhh jeg mindes min barndom, hvor man til søndagsmiddagen fik kogt blomkål. Og det var kogt lige i overkanten, så det faldt fra hinanden og man kunne tygge det med tungen. Ja til fester fik man det også. Kogte gulerødder, blomkål og ærter. Heldigvis er den tid forbi, og nu får man mange andre spændede grøntsager, eller de kendte serveret på en spændede måde. Måske derfor så mange børn ikke brød sig om kogte grøntsager tidligere. Hvad mon vores efterfølgere siger om den måde vi serverer grønt på 🙂

Jeg serverede blomkålen som frikadeller i dag. Der var een der skrev til mig, at frikadeller da er noget med kød. Jo det er det også, men det kan også være uden. Og det smager fantastisk alligevel.


[ingredients title=”Blomkålsfrikadeller”]
400 gr blomkål i mindre stykker
2 små løg
2½ dl mel
1 æg
1 – 1½ tsk Fiskesalt fra Mariager Saltcenter
Peber
Olie til at stege i

Vask og skær blomkålen i mindre stykker. Skær også løg i mindre stykker, og kom det hele i en foodprocessor og kør. Det skal være helt fint.
Rør nu æg og mel i og smag til med salt og peber. Bruger du almindelig salt, skal der ikke så meget i. Fiskesalt er en blanding af krydderier og salt, og derfor kan den klare der kommer så meget i.

Form blomkålsfarsen til ca. 15 frikadeller, der er lidt flade, og steg dem gyldne. Steg ca. 3 min på hver side.

Server blomkålsfrikadeller med salat eller server med kartofler og persillesauce. De er også gode kolde på madpakken dagen efter.

[/ingredients]

Jeg indrømmer gerne, at huset lugter lidt fimset af kål når de steges og det gør det også hvis man har dem med i madpakken dagen efter. Men de smager rigtig godt, er sunde og man bliver mæt på en bahagelig måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere
opskrifter