For ikke ret lang tid siden, viste jeg jer et billede af vores japanske kirsebærtræ. Den var mega flot, men nu det i stedet for vores terrasse og græsplæne der er lyserød. Sådan er det hvert år, og man kan på ingen måde bevarer de smukke blomster på træerne. Så kommer bladene og træet er jo stadig smuk.
Jeg fik lige de sidste blomskålsplanter ud i dag, så nu mangler jeg bare lidt rødbeder, så er der fyldt op i højbedene.
Boller i karry jeg jeg lavet masser af gange, men denne gang blendede jeg grøntsager i sovsen, så den fik orange og grønne prikker. I stedet for at koge kødbollerne, kom de i ovnen, og fik derved lidt skorpe. Det gav et ekstra lille pift til retten.
[ingredients title="Boller i karry"]
2 - 3 personer
- 350 gr hakket svine- og kalvekød
- ½ dl rasp
- 1 æg
- ½ løg
- salt og peber
- 2 gulerødder
- 1 æble
- 1 lille løg
- 1 håndfuld broccoli (små buketter)
- 1 spsk karry
- smør til stegning
- 4 dl grøntsagsbouillon eller svinebouillon
- 1 spsk Hyldeblomst, æble og lime balsamico
- 1 dl fløde
- salt og peber
Rør svinefars sammen med rasp, æg, fintrevet løg og salt og peber, og form små kødboller. Læg bollerne på bagepapir og bag dem i en 200 gra varm ovn i 15-20 min.
Smelt smør og brænd karryen af (indtil bruset har lagt sig). Riv rengjorte gulerødder og æbler uden kernehus fint og kom dem sammen med fintsnittet løg opi gryden, og lad dem simre i et par minutter inden bouillon tilsættes. Tilsæt små broccolibuketter og kog i 10 min.
Blend grøntsagerne, så det bliver en nogenlunde jævn sovs. Tilsæt balsamico og fløde og kog nogle minutter. Smag til med salt og peber. Kan evt. jævnes med lidt maizena rørt ud i vand.
Vend de færdige kødboller i og server med frisk basilikum.
[/ingredients]
Inspirationen fandt jeg i bladet Spis Bedre, hvor Nanna Louise Post Larsen havde kommet gulerødder i sovsen.
Skriv din kommentar her