En rigtig lækker cookies, som jeg fandt hos The Food Club og rettede ganske let til. Jeg kan anbefale at prøve dem, de er ganske enkelt fantastiske. Men spar ikke på karamellen, det er dét, der gør dem helt specielt lækre.
Chokolade Cookies med Karamel
100 g smør
300 g brun farin
50 g kakao
2 æg
1 tsk bagepulver
et nip salt
200 g hvedemel
100 g mørk chokolade
kondenceret mælk der er kogt til karamel
saltflager
En dåse kondenseret mælk koges i en gryde med vand der dækker dåsen godt. Kog i 3 timer, og åben for den lækreste karamel, eller køb et glas færdig Dulce de Leche.
Smelt smør og pisk farin i det let afkølede smør. Tilsæt æg og pisk dem godt ind i blandingen. Sigt mel, kakao, et nip salt og bagepulver i og rør rundt inden grofthakket chokolade tilsættes.
Tril ca. 20 kugler af noget af dejen, alt efter hvor store du vil have dem, og tryk dem let flade. Lav en god fordybning i hver kugle og kom godt med karamel i hullet. Resten af dejen bruges til at dække karamellen med. Brug fingrene.
Drys ganske lidt flagesalt på toppen af hver cookie.
Bag dem ved 190 grader i ca. 15 min. De flyder lidt ud, men ikke meget.
Cookies bliver bløde og seje, hvis de gemmes til dagen efter. Og sådan synes jeg cookies skal være.
Traditionen tro, serveres cookies med et glas mælk.
Pia H
Hej Ellen 😀
Tak for svar... jeg har tænkt mig at prøve i stedet for at smide den ud.
- Pia
Ellen
Lad os endelig høre om resultatet 🙂
Glade hilsner fra Ellen
Pia H
Åhhh de ser lækre ud ;-D
Jeg har en åbnet ½ dåse kondenseret mælk stående. Kan jeg bruge den... og hvordan??
- Pia
Ellen
Jeg ved ikke om du kan koge kun den kondenserede mælk til karamel, men kan man sikkert. Men jeg vil tro, at man skal blive ved gryden, og røre i den til den har den rette konsistens. Jeg koger hele dåsen, uden at åbne den. det er super nemt.
Rigtig god weekend.
Karamel-hilsner fra Ellen