Hjerterne var rigtig lækre, men næste gang vil jeg nok forsøge med en lidt mere frisk is eller også lidt syrlig frugtsovs til. Det blev lidt tungt og sødt det hele.
Men selve idéen er god, og Jens synes den var vild god.
Bunden bages først - selvfølgelig 😉 - isen bliver nok ikke så god i ovnen.
Bund:
- 300 gr marcipan - det sidste, så har jeg fået alt brugt fra jul
- 1 helt æg - uden skal
- 2 pasteuriserede æggehvider
- 2 spsk økologisk kakao
Marcipanen rives groft og blandes godt sammen med resten i røremaskinen.
Fordeles i små forme - jeg valgte de 2 søde hjerte-spring-forme jeg har. Det er en god idé, at komme bagepapir i bunden, så de er lettere at få ud bagefter.
Bages nederst i ovnen ved 175 gr i ca. 20 min.
Afkøles helt.
Til Isen skal du bruge:
- 30 g. pasteuriseret æggeblommer
- 40 g. sukker
- 2 dl. piskefløde
- 1 spsk kardemomme
- 1 kaffepulver
Æggeblommer og sukker piskes godt til det er skummende og hvidt. De 2 dl fløde piskes til skum, og æggesnapsen vendes forsigtigt i.
Kaffepulver og kardemomme tilsættes. Smag til, og tilsæt så du rammer lige den smag du gerne vil have.
Isen fordeles i formene ovenpå bunden. Og sættes i fryseren mindst 3 timer.
Den frosne is med bund vendes ud og pyntes med frugt og et drys kakao.
admin
Sjovt du skriver det med syltet appelsin, for jeg havde nemlig et glas med hjemme-syltede appelsinskiver, som skulle have været ovenpå, men jeg glemte dem helt da jeg skulle pynte isen 🙂
Formene fandt jeg i vores Fakta en gang inden jul. Men mon ikke de kan købes ved en isenkræmmer?