Hvad smager bedre end kanelsnegle med masser af fyld? Det gør Forårssnegle med den lækreste fyld af marcipan, smør, sukker og revne æbler. Mine æbler var lidt syrlige, og gav et godt modspil til det søde fyld. De er endda stadig lækre dagen efter, men selvfølgelig allerbedst lune, næsten lige fra ovnen. Jeg er også sikker på, at de vil være gode at fryse ned, og blot varme i ovnen når de er tøet op.
[ingredients title="Forårssnegle med fyld"]
16 stk
- 3 dl mælk
- 50 gr smeltet smør
- 30 gr gær
- 1 tsk salt
- ca. 450 gr mel
- ---
- 100 gr marcipan
- 40 gr sukker
- 100 gr grofthakket chokolade
- 2 - 3 æbler
- ---
- Flormelis til glasur
Smelt smørret og hæld mælken i, så det bliver lillefingervarmt. Smuldr gær i en skål, hæld mælke/smør over. Kom sukker og salt ved og rør det ud. Tilsæt melet lidt efter lidt, til dejen er lind uden at klistre. Jo blødere og jo mindre mel, des bedre bliver dine snegle.
Sæt dejen til hævning med låg eller folie over i ca.60 min.
Lav imens fyldet.
Riv æblerne groft og hak chokoladen. Bland det sammen med marcipan og sukker og ælt det godt sammen. Det gør ikke noget at æblerne safter lidt. Er dine æbler søde, kan du undlade sukkeret.
Rul dejen ud til ca. 20 x 30 cm. Fordel fyldet nogenlunde jævnt på dejen og rul sammen til en roulade.Skær sneglene ud af rouladen. Der bliver ca. 16 stk, og sæt dem gerne tæt i en lille bradepande. Sæt igen til hævning 30 min.
Pensl sneglene med kaffe, vand, mælk eller et sammenpisket æg og bag ved 200 gr. almindelig ovn i ca. 30 min. eller til de er let lysebrune. Bag dem ikke forlænge, så de bliver tørre.
Lad sneglene afkøle lidt, inden der kommer glasur på dem og de kan serveres.
[/ingredients]
Piskeriset
Åh! De ser dejligt syndige ud 🙂
Ellen
Jaaa de er også bare så lækre 🙂