Nu har jeg efterhånden set flere der har lavet hjemmelavde forårsruller. Og selvom det nok ikke er den sundeste spise, ville jeg nu gerne prøve det. Og det smager jo også godt en enkelt gang.
Jeg har købt fuldkornsforårsrulledej - hold op et langt ord-, hos Årstiderne. Og nemmere kan det rent faktisk ikke blive. Stykkerne er ganske tynde, men alligevel nemme at arbejde med og også at skille ad.
Som fyld kan man bruge lige hvad man har lyst til. Man kan tømme køleskabet for rester, og derved undgå madspild. Smart ikk?
Jeg lavede et meget enkelt fyld:
300 gr magert hakket oksekød
2 gulerødder
1 lille løg
3 forårsløg
½ peberfrugt
Soya
Olie - neutral
Løg, peberfrugt og forårsløg skæres i mindre stykker. Gulerødderne rives fint.
Kødet svitses i en gryde med lidt smør, Når det har taget farve, tilsættes grønsagerne. Smag til med salt, peber og soya.
Fyldet afkøles helt.
Så skal forårsrullerne samles. Som klister bruges lidt æggehvide der pensles på de 'sidste' kanter der lukkes.
Forårsrullerne ligger nu og venter til olien er varm, og de kan blive stegt fint gyldenbrune.
Skriv din kommentar her