For efterhånden en del år siden, fik jeg en opskrift på en rigtig god gulerodskage. Den har jeg siden bagt mange gange, både med gulerødder, æbler, squash og ananas. I dag havde jeg en halv hokkaido liggende, og derfor blev det den som kom i kagen denne gang. Kagen kan bages både som én stor, men også som små cupcakes.
Det der giver smagen til kagen, er toppingen med flødeost.
Græskar/hokkaido rives fint på et rivejern. Æg og sukker piskes skummende, inden resten (undtagen græskar) tilsættes. Tilsidst vendes græskar i dejen, som fordeles i små forme (eller i en bradepande).
Bages ca 20 min ved 200 gr.
Imens kagerne køler helt af, laves toppingen.
Blødt smør, flødeost, vanilje og flormelis røres godt sammen, så den er helt glat. Sprøjtes ud som toppe på kagerne, eller smørres ud over kagen i bradepanden. Drys evt. med lidt hakkede pistacienødder, citronskal eller nødder.
Skriv din kommentar her