Alle bloggere har Gulerodsbrud på bloggen, så det må jeg også have.
Det passede også perfekt med, at jeg skulle have morgenbrød med i weekenden, hvor jeg er i sommerhus.
Så i dag har vi spist lune gulerodsbrud til morgenmad.
Solen skinner, let vind og 7 graders varme. Dejligt vejr til at gå lange ture ved stranden og i klitterne. Der er en fantastisk ro her, selvom der af og til kommer andre turister forbi på deres gåture.
Men der er også tid til at sidde ved brændeovnen og læse, og selvfølgelig nyde udsigten. Klitterne ligger lidt i vejen, for ellers havde vi haft udsigt direkte til stranden og vesterhavet.
Men nu gælder det Gulerodsbrud. De smager allerbedst friskbagte, men sådan er det vist med gærdej.
[ingredients title="Gulerodsbrud"]
Ca. 15 stk
- 35 gr gær
- 7 dl håndvarmt vand
- 4 æg (2 + 2)
- 1 spsk salt
- 2 spsk sukker
- 2 tsk kardemomme
- 1000 gr hvedemel
- 150 gr blødt smør
- 4 revne gulerødder
- 125 gr solsikkekerner.
Bland gær og det lunkne vand. Tilsæt 2 æg. mel, kardemomme, sukker og salt og kør det ca. 10 min i røremaskinen. Kom smørtern eller klatter i, og fordel det. Det gør ikke boget, hvis der er en enkelt eller 2 klatter at se. Jeg maser det ud i dejen ned fingrene .
Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve 1 time
Lav en hulning i dejen og kom de revne gulerødder og de sidste 2 æg deri sammen med kernerne. Mas og klem det sammen, uden at ælte.
Fordel dejen i klatter på din bagepapir Lav god afstand. Jeg havde 6 på een bageplade.
Så skal de efterhæve i 30 - 40 min og derefter vages i en 200 grader varm ovn i ca. 25 min. De må gerne blive pænt lysebrune
[/ingredients]
Anette
Hvornår kommer du gullerødder i ?
Ellen
Hej Anette.
Det er da lige smuttet, men nu har jeg tilføjet det. Gulerødderne skal I når dejen har hævet, sammen med æg og kerner.
Håber dine gulerodsbrud bliver lækre.
God jul til dig og dine !