Romkugler er gode, og tænk på, at man sparer jo en hel masse, hvis man bruger kagerester i stedet for at smide dem ud. Så det er da bestemt ikke fordi jeg godt kan li' dem, men det (kun) er for at anvende resterne jeg laver romkugler 🙂
Men hvorfor så ikke bruge de søde jordbær sammen med romkugler - det må kunne lade sig gøre. Og så er der både sparet og lidt sundt. (lad mig nu bare gå i den tro). Nu hvor jeg har forsøgt mig med det, må jeg indrømme, at de er lidt for søde for mig. Men Jens vil helt sikkert være vild med dem.
Men I skal da have opskriften på dem alligevel. Der kan tilsættes lidt mere citron, hvis de skal være knap så søde, og sukkeret i marmeladen kan måske også udelades. Det er bare med at prøve sig frem.
Til portionen, som jeg fik 18 romkugler ud af, brugte jeg følgende:
600 gr sandkage (en af de triste man køber i supermarkedet, eller som jeg, en rest fra fryseren)
1 spsk. citronsaft
150 gr friske jordbær ell. 5-6 spsk jordbærmarmelade
2-3 spsk skummetmælkspulver
4 tsk romessens
kokos til at trille dem i
Jordbærene mosede jeg helt fint med 1 spsk sukker. Kagen blev smuldret fint ned i en skål, som også jordbærmosen kom ned i. Ælt massen sammen, og tilsæt citronsaft, romessens og skummetmælkspulver efterhånden. Smag til, så du får lige den smag der passer dig. Det må ikke være for tyndt, og bliver det for tyndt, kan der tilsættes lidt mere skummetmælkspulver.
Lad massen stå koldt 1 times tid, og tril så store kugler, som vendes godt rundt i kokos.
Stil dem køligt til de skal serveres.
Skriv din kommentar her